REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiek saugūs jaučiamės, lemia televizija

Žinių radijas

 

Lietuvos gyventojų saugumo jausmui didžiausią įtaką daro televiziją, „Žinių radijui“ penktadienį sakė nuo 2005-ųjų vykdomo tyrimo apie gyventojų saugumą iniciatorė, sociologė, Vidaus reikalų ministerijos Viešojo saugumo departamento vyriausioji specialistė Eglė Valeikienė.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Daugelis veiksnių daro įtaką saugumo jausmo suvokimui, bet vienas didžiausių, matyt, yra informacija apie įvykius Lietuvoje, kuriuos dažniausiai žmonės sužino iš televizijos. Televizija yra pagrindinis ir svarbiausias informacijos šaltinis, ką nurodo gyventojai“, - laidoje „Dienos klausimas“ penktadienį sakė E. Valeikienė.

REKLAMA

 

Pasak jo, paskutiniojo tyrimo metu, kuris buvo pristatytas ketvirtadienį, paaiškėjo, kad beveik pusė gyventojų nurodo, kad būtent iš televizijos gauna pagrindinę informaciją apie gyventojų saugumą. Antroje vietoje, pažymi E. Valeikienė, yra internetas – tai yra daugiau jaunesnių, labiau išsilavinusių žmonių informacijos šaltinis, o asmeninė patirtis sudaro tik 10 proc.

 

E. Valeikienė pažymi, kad Lietuvos televizijose rodoma per daug, per išsamiai ir netgi gardžiuojamasi smurtine informacija.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Vakaruose jos (smurtinės informacijos – red.) yra mažiau, o jeigu ir yra pateikiama, tai truputį kitaip pateikiama, kaip fakto konstatavimas, o ne kaip detalių aptarimas. (...) Jeigu prieš keletą metų tos informacijos lyg ir buvo sumažėję, ir galvojau, kad kažkas naujo darosi mūsų padangėse, deja, paskutiniai metai rodo visiškai priešingas tendencijas. Tai yra viena iš priežasčių, kodėl aš labai retai žiūriu televiziją“, - sakė E. Valeikienė.

 

Visgi ji atkreipia dėmesį, kad, palyginus su 2005 metais, gyventojų saugumo jausmas yra žymiai padidėjęs. „Prieš dešimtmetį tik pusė gyventojų nurodė, kad jie yra visiškai arba greičiau saugūs. Dabar šis skaičius išaugo iki 80 proc.“ – sakė ji.

 

Parengė Ieva Kazlauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų