REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praleisti kuo daugiau laiko Vilniuje ir dirbti savo tiesioginį darbą – tokį siūlymą pateikė perrinkimo siekiantis Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas savo oponentai Seimo narei Agnei Bilotaitei. LRT Radijo surengtų debatų metu kandidatų į Klaipėdos mero kėdę nuomonės nesutapo daugeliu klausimų.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš kaip tik norėčiau, kad Jūs praleistumėte kuo daugiau laiko Vilniuje, darydama savo tiesioginį darbą. Šiandien – penktadienis“, – sakė V. Grubliauskas debatų metu.

REKLAMA

Savo ruožtu A. Bilotaitė dabartiniam merui pasiūlė dažniau apsilankyti Vilniuje. „Teko kažkur skaityti, kad merui labai sunku važiuoti į Vilnių, tai vargina, bet tiesiog paskatinčiau tai daryti ir pakovoti dėl Klaipėdos interesų“, – teigė A. Bilotaitė.

V. Grubliauskas: rinkėjai jau išreiškė savo valią

Liberalų atstovas V. Grubliauskas gavo 43 proc. rinkėjų balsų pirmajame merų rinkimų ture. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijai priklausanti A. Bilotaitė surinko šiek tiek daugiau kaip 12 proc. balsų.

REKLAMA
REKLAMA

A. Bilotaitė nesiryžo analizuoti rinkimų rezultatų ir skaičiuoti, kaip galėjo pasidalyti rinkėjų balsai, nes tai – politologų darbas. Tačiau ji teigė, kad šie rinkimų rezultatai parodė, jog klaipėdiečiai jaučia permainų poreikį.

„Jeigu nebūčiau tikėjusi, tikrai nebūčiau dalyvavusi rinkimuose, nes tikslas aiškus – laimėti. Tikriausiai ne paslaptis – meras buvo prieš tai deklaravęs, kad tikisi laimėti jau po pirmojo rinkimų turo. Deja, nepavyko. Matyt, tai rodo, kad žmonės nori permainų. Tai yra rimtas signalas ir dabartinei koalicijai, ir merui, kad pokyčių reikia“, – tvirtino kandidatė į mero kėdę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savo ruožtu V. Grubliauskas tikino neabejojantis, kad klaipėdiečiai nori permainų, bet atkreipė dėmesį niekada nedeklaravęs, jog laimės pirmojo rinkimų turo metu. Jis pridūrė, jog miesto gyventojai jau pasakė savo verdiktą, išrinkdami savivaldybės tarybą.

„Pritarčiau kolegei A. Bilotaitei, kad tegul politologai vertina priežastis, kas nuo ko nugriebė, nugnybė ar nukando [balsų – LRT.lt]. Rinkėjai pasakė pakankamai aiškiai. Liberalai gavo daugiau balsų negu buvo gavę kada anksčiau. Tai – pakankamai akivaizdus faktas“, – teigė V. Grubliauskas.

REKLAMA

A. Bilotaitė: pagrindinis tilto į Kuršių neriją interesas – dideli pinigai

Diskutuojant apie tai, koks turėtų būti susisiekimas su Kuršių nerija – tunelis, tiltas ar, kaip dabar, persikėlimas keltu – kandidatų nuomonės nesutapo. A. Bilotaitės įsitikinimu, tiltas nėra būtinas. Ji priminė, kad UNSECO ekspertai griežtai nepritarė tilto į Kuršių neriją statybai.

„Vienas argumentas, kurį teko girdėti diskusijose, – tiltas sumažintų taršą Klaipėdos mieste. Paskaičiuokime, kiek būna savaitgalių, kai visa Lietuva važiuoja į Kuršių neriją? Keturi savaitgaliai. Nemanyčiau, kad tai – didžiausia problema. Suprantu, kad yra noras statyti objektą, yra didžiuliai pinigai. Galbūt tai – pagrindinis interesas. Mano nuomone, šiuo metu didelės bėdos nėra“, – savo poziciją dėstė A. Bilotaitė.

REKLAMA

Dabartinis Klaipėdos meras laikėsi kitos nuomonės, sakydamas, kad tilto statybų bijoti nereikėtų. Jis pabrėžė, kad miestas niekada neiniciavo ir artimiausioje ateityje neplanuoja iniciuoti nei tunelio, nei tilto ar kito statinio per Kuršių marias statybos. Jis pripažino, kad šią idėją palaiko Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija.

„Mano paties pozicija – tilto nebijočiau. Kiek girdėjau, tilto pervažiavimas kainuotų maždaug tiek, kiek kainuoja keltas – 40 litų, arba 10–11 eurų. [...] Tiltas būtų statomas privačiosios ir viešosios partnerystės būdu. Tam nenumatyta, neturėtų būti ir negali būti numatyta nė vieno miesto biudžeto cento. Miestas nebūtų nei tos statybos iniciatorius, nei juo labiau vykdytojas“, – akcentavo V. Grubliauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuomonės išsiskyrė ir dėl viešųjų erdvių priežiūros

A. Bilotaitė ir V. Grubliauskas nesutarė ir dėl viešųjų erdvių plėtros. Pasidomėjus, kada bus sutvarkyta Atgimimo aikštė ir ar „Baltijos“ kino teatras bus grąžintas miestiečiams kaip kino teatras, A. Bilotaitė teigė, kad jos ir jos atstovaujamos partijos pagrindinis prioritetas – viešosios erdvės.

„Mūsų prioritetas – viešų erdvių sutvarkymas ir jų padarymas patraukliais traukos objektais. Šiandien to nematome. Jeigu miestiečiai manimi pasitikės, tai bus vienas iš mano prioritetinių darbų“, – sakė A. Bilotaitė.

REKLAMA

V. Grubliauskas priminė, kad „Baltijos“ kino teatras – šiauliečiams priklausančios bendrovės nuosavybė. Anot jo, savininkai nuolat gauna baudas už netinkamai prižiūrimą turtą ir, deja, jas visada garbingai sumoka. Detaliau kino teatro ateities meras nekomentavo.

„Kalbant apie Atgimimo aikštę, kaip žinote, vyko, vyksta ir jau praktiškai artėja prie baigiamosios stadijos diskusija dėl jos ateities. Priminsiu gerbiamai kolegei, gal nelabai girdėjote, yra net keturios koncepcijos, kokia galėtų būti Atgimimo aikštės perspektyva“, – sakė V. Grubliauskas.

REKLAMA

Pasak jo, iš keturių galimų variantų šiuo metu labiausiai tikėti du: mažinti aikštę arba atvirkščiai – palikti kuo daugiau erdvės. Mero nuomone, pastarasis variantas yra tinkamesnis, nes atvirų erdvių mieste ir taip nėra daug.

V. Grubliauskas: veržlumo jums netrūksta, pertraukinėjant pašnekovą

Prieš išsakydamas šias mintis, meras atkreipė dėmesį į tai, kad A. Bilotaitė galbūt retai būnanti Klaipėdoje – iš Vilniaus parvažiuojanti ne kiekvieną savaitgalį. Kandidatė į merus paprieštaravo į uostamiestį sugrįžtanti kiekvieną savaitgalį ne tik prieš rinkimus. Ji pridūrė nesuprantanti, kodėl jos apsilankymas Klaipėdoje taip rūpi merui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš kaip tik norėčiau, kad Jūs praleistumėte kuo daugiau laiko Vilniuje, darydama savo tiesioginį darbą. Šiandien – penktadienis“, – į tai atsakė V. Grubliauskas.

Savo ruožtu A. Bilotaitė pasiūlė dažniau apsilankyti Vilniuje. „Teko kažkur skaityti, kad merui labai sunku važiuoti į Vilnių, tai vargina, bet paskatinčiau tai daryti ir pakovoti dėl Klaipėdos interesų“, – teigė A. Bilotaitė.

Ji taip pat domėjosi, kodėl viešųjų erdvių projektai ima judėti tik pastaruoju metu, o iniciatyvos nesiimta pastaruosius ketverius metus, kai V. Grubliauskas užima mero kėdę. „Jūs turėjote galimybę per ketverius metus imtis iniciatyvos ir paskatinti projektų vykdymą“, – atkreipė dėmesį A. Bilotaitė.

V. Grubliauskas paprieštaravo, kad apie viešųjų erdvių projektus jau kalbama trejus metus. A. Bilotaitė tvirtino nematanti mero politinės valios ir veržlumo, iniciatyvos, akcentavo, jog apie projektus tėra kalbama.

„Veržlumo jums netrūksta pertraukinėjant pašnekovą“, – nenusileido V. Grubliauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų