REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Kaune nuo Vytauto Didžiojo (Aleksoto) tilto nukelta pusė plokščių, ant kurių yra sovietinės simbolikos. Darbus vykdančios įmonės direktorius tikina, jog spės pabaigti visus darbus iki nustatyto kovo 10 dienos termino.

REKLAMA
REKLAMA

„Tą pusę tilto, du pilonus iš keturių esame užbaigę, dabar persikraustome į kitą pusę. Pusė darbo yra atlikta. Šeštadienį vakare arba sekmadienį ryte bus išmontuoti paskutinės plokštės ir iki kovo 10 užbaigsime visą apdailinį darbą“, - BNS sakė bendrovės „Švykai“ vadovas Vytautas Švykas

REKLAMA

Ant pilonų, nuo kurių jau nuimtos plokštės, yra iškeltos Lietuvos ir Kauno vėliavos.

„Spėsime, padarysime, juk pažadėjome, kad padarysime. Esame susidūrę su netikėtumais, tačiau problemas sprendžiame vietoje. Tos plokštės nėra labai sutrupėjusios, jos yra įskilusios ir yra padarytas keistas tvirtinimas. Viename pilone iš vidaus yra mechanizmai palikti pakeliamo tilto, tai mes negalėjome prieiti prie varžtų, atsukti. Tie mechanizmai irgi yra paveldas, jų demontuoti negalime, tai teko ieškoti sprendimų ir juos radome“,- kalbėjo V.Švykas.

REKLAMA
REKLAMA

Nuimtos plokštės bus saugomos darbus užsakiusios savivaldybės bendrovės „Kauno švara“ patalpose.

Viešųjų pirkimų konkurso techninėje specifikacijoje nurodoma, kad laimėtojas turi nuimti iš viso 32 metalinius simbolius. Po metalinių simbolių nuėmimo kolonų paviršius turi būti aptaisytas apdailos cementinėmis fasado plokštėmis, atitinkančiomis pilonų spalvą.

Laimėtojas darbus privalo atlikti iki kovo 10 dienos.

Miesto savivaldybė sovietinę simboliką nuo tilto nuima po to, kai pernai gruodį paveldosaugininkai panaikino jų teisinę apsaugą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dabartinis tiltas su jį sovietine simbolika – žvaigždėmis bei pjautuvais su kūjais, sovietiniu herbu – pastatytas 1948 metais. Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę, sovietinė simbolika iki 2005 metų rekonstrukcijos buvo pridengta. Tuomet buvo pakeisti sovietinės simbolikos taip pat turėję tilto turėklai, bet stalininė simbolika liko ant betoninių pilonų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų