REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Kovo 11-osios renginys sostinės Lukiškių aikštėje (nuotr. Organizatorių)

Kovo 11-ąją Vilniaus miesto savivaldybė surengė išskirtinį renginį sostinės Lukiškių aikštėje, kur pirmą kartą Lietuvoje buvo iškelta įspūdinga istorinė vėliava. Ceremonijoje dalyvavo ir Leokadija Juškienė – moteris, įamžinta garsiojoje fotografo Zino Kazėno nuotraukoje – virš šalmuotų kareivių iškilusi mergina, išdidžiai laikanti lietuvišką trispalvę. Ši fotografo įamžinta ypatinga akimirka tapo Nepriklausomybės bei laisvės troškimo simboliu Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Nuotraukoje – aš ne viena. Ten mes visi kartu – visa Lietuva, – kuklinosi Leokadija Juškienė, sakydama, kad yra daugybė labiau nusipelniusių žmonių iškelti istorinę vėliavą. – Man sunku šiandien nusakyti tą šventą jausmą, kuriuo mes, jauni patriotai, gyvenome ir kaip tvirtai mes visi tikėjome, kad sulauksime Nepriklausomybės.“

REKLAMA

 

Renginyje taip pat dalyvavo Lukiškių aikštės įprasminimo sumanytojas Deivydas Rimkevičius, lenktynininkas Benediktas Vanagas, pilietinių akcijų iniciatoriai VšĮ „Mūsų vėliavos“ atstovai.

 

„Susirinkome prisiminti, ką turime brangiausio ir kaip tai iškovojome. Simboliška, kad garsiojoje Zino Kazėno nuotraukoje įamžinta mergina po 25 metų sostinėje pakėlė didžiausią istorinę vėliavą – tai bus laikinas paminklas visiems kovotojams už Laisvę ir Nepriklausomybę. Ši istorinė vėliava mums be galo svarbi, tai – simbolis, kuris vienys tautą“, – sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

REKLAMA
REKLAMA

 

Iškėlus didžiausią istorinę vėliavą, skambėjo choro „Jauna muzika“ atliekama Vinco Kudirkos „Tautiška giesmė“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų