REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo ko priklauso pasitenkinimas seksualiniu gyvenimu? Techniniai partnerio gebėjimai, pasirodo, anaiptol ne pirmoje pagal svarbumą vietoje. Mokslininkai nustatė, kad sekso kokybei gali turėti įtakos faktoriai, kurie iš pirmo žvilgsnio atrodo netgi keisti.  

REKLAMA
REKLAMA

Pinigai

Vokiečių mokslininkai nustatė ryšį tarp lytinio gyvenimo aktyvumo ir atlyginimo dydžio. Pasirodo, seksualiai aktyvūs žmonės uždirba daugiau.

REKLAMA

Šios išvados prieita remiantis tyrimo, kuriame dalyvavo 7,5 tūkst. graikų nuo 36 iki 50 metų, duomenimis. Nustatyta, kad žmonės, kurie mylisi ne rečiau kaip 4 kartus per savaitę, uždirba 5 procentais daugiau nei tie, kurie seksualine prasme mažiau aktyvūs. Žmonės, kurie apskritai neturėjo seksualinių santykių, uždirbo 3,2 procentais mažiau nei tie, kurie turėjo reguliarių lytinių santykių.

Ryšys tarp sekso ir pajamų nėra tiesioginis, bet vis dėlto jis egzistuoja. Visų pirma, laimingas seksualinis gyvenimas suteikia žmonėms geros nuotaikos. O nusiteikus pozityviai lengviau rasti gerą darbą, darbo procesas tampa efektyvesnis.

REKLAMA
REKLAMA

Antra, geras seksas pakelia savivertę. O savivertė yra labai svarbu kopiant karjeros laiptais. Būtent savivertės stoka įvardijama kaip vienas lemiamų veiksnių, stabdančių karjeros augimą. Deja, ši savybė būdinga kartais net ir labai geriems specialistams. Žmonės, kurie neturi lytinio gyvenimo, dažnai laiko save blogesniais už kitus – juk jei nesiseka susirasti partnerio (-ės) – vadinasi, su jais kažkas ne taip. Taigi juos supantys kolegos ir bičiuliai tai jaučia ir taip pat ima vertinti atitinkamai.

Trečia, įrodyta, kad seksas teigiamai veikia organizmą, ir ypač endokrininės bei širdies ir kraujagyslių sistemų veiklą. Kai žmogus nejaučia pasitenkinimo seksualiniu gyvenimu, gali kilti sveikatos problemų. Dėl to žmonės nebegali pilnavertiškai dirbti, taigi atitinkamai mažiau uždirba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įdomu, kad net ir tokia intymi detalė, kaip moters orgazmas, taip pat gali būti susieta su pinigais. Amerikiečių psichologai įrodė, kad moters pasitenkinimui seksu daro įtaką partnerio pajamų dydis. Apklausoje dalyvavo studentės, kurių paklausė, kiek intensyvius orgazmus jos jaučia sekso metu ir kiek yra patenkintos savo seksualiniais santykiais apskritai. Anketoje taip pat buvo klausimų, susijusių su individualiomis partnerio savybėmis – išvaizda, kūno sudėjimu, varpos ilgiu, charakterio bruožais, įtrauktas ir pajamų dydis.

REKLAMA

Vadovaudamiesi merginų atsakymais psichologai sudarė idealaus vyro, su kuriuo vidutinė statistinė mergina patiria didžiausią malonumą, portretą. Paaiškėjo, kad svarbiausios partnerio savybės, garantuojančios moters pasitenkinimą – linksmumas, pasitikėjimas savimi ir... didelės pajamos. O štai sekso technikos išmanymas, pasirodo, esminių pliusų partneriui neprideda.

Draugai

Priešingos lyties draugų turėjimas taip pat netikėtai veikia seksualinį moters gyvenimą. Mokslininkai išsiaiškino, kad moterys, kurios turi daug draugų tarp vyrų, dažniau mylisi su savo nuolatiniais partneriais nei tos, kurios turi mažai priešingos lyties draugų ir bičiuliaujasi tik su moterimis.

REKLAMA

Atliekant apklausą 393 susituokę arba nuolatinę partnerę turintys stipriosios lyties atstovai paprašyti įvertinti savo partnerių patrauklumą ir papasakoti, kiek kartų per pastarąją savaitę jie turėjo intymių santykių. Taip pat jų buvo paklausta, kiek patraukliomis jų partneres laiko kiti jų aplinkos vyrai. Paaiškėjo, kad tų moterų, kurios draugavo su daug vyrų ir neretai tapdavo kitų vyrų dėmesio objektu, partneriai dažniau turėdavo su jomis intymių ryšių.

Pasak tyrimo autorių, visa paslaptis – pavydas: vyras, kurio moteris turi pasisekimą tarp kitų vyrų, būgštauja konkurencijos, todėl stengiasi skirti savo moteriai daugiau dėmesio. Jei vyrų moters aplinkoje skaičius nedidelis, jos partneris atsipalaiduoja žinodamas, kad ji „niekur nedings“, taigi nemato būtinybės dažniau mylėtis ir taip demonstruoti savo pranašumą prieš potencialius konkurentus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ekstremalu

Ne paslaptis, kad vyrus ir moteris jaudina skirtingi dalykai. Vis dėlto abiejų lyčių atstovai kartkartėmis pasvajoja apie ekstremalų seksą. Tačiau realybėje tik nedaugelis ryžtasi tai išbandyti. Leidinyje „Journal of Sexual Medicine“ buvo publikuoti Kanados mokslininkų tyrimo rezultatai. Tyrime dalyvavo 799 vyrai ir 718 moterų. Visi jie buvo pilnamečiai Kvebeko gyventojai, jų amžiaus vidurkis – 30 metų. Savanorių paprašė užpildyti anketas, kuriose jie aprašytų savo fantazijas sekso temomis, ir taip pat atskleistų savo mėgstamiausią erotinę svajonę.

REKLAMA

Išsiaiškinta, kad vyrai turi kur kas daugiau ir ryškesnių erotinių fantazijų nei moterys. 30-60 procentų moterų fantazijos buvo susijusios su seksualiniu paklusnumu: surišimu, ekstremalių potyrių realiame gyvenime. Taigi jos lengvi gali įsivaizduoti, kad jas prievartauja nepažįstamasis, ir nuo šių svajonių patirti malonumą, tačiau gyvenime tokia situacija jas šokiruotų ir suteiktų tik neigiamą patirtį – tiek fiziškai, tiek emociškai.

Vyrai būtų nieko prieš įgyvendinti savo fantazijas, jei tik pasitaikytų tokia galimybė.

Kalbant apie seksualinio partnerio asmenybę, moterų fantazijose dažniau figūruoja sutuoktinis ar draugas, o štai vyrai dažniausiai svajoja apie moteris, kurios realiame gyvenime nėra jų seksualinės partnerės. Taip pat kai kurie stipriosios lyties atstovai mėgsta įsivaizduoti, kaip jų partnerės mylisi su kiti vyru ar moterimi, arba kaip heteroseksualūs vyrai, jiems stebint, mylisi vienas su kitu. Pažvelgus per evoliucijos prizmę tokios svajonės sunkiai paaiškinamos, tačiau jos egzistuoja ir netgi yra pakankamai populiarios.

Suaugusiems.lt - Erotinės prekės

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų