REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos valstybinį muzikinį teatrą norima smarkiai išplėsti, išsaugoti bokštą, modernizuoti, pranešė savivaldybė.

REKLAMA
REKLAMA

Uostamiesčio tarybos kolegija pritarė parengtai naujai teritorijos tarp Herkaus Manto, Liepų, J.Karoso ir Danės gatvių detaliojo plano koncepcijai.

REKLAMA

Šiuo planu maksimaliai išplečiamos Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro sklypo ribos bei realiai atveriamas kelias dabartinio teatro pastato plėtrai ir rekonstrukcijai.

„1964 metais pastatytas uostamiesčio muzikinio teatro pastatas yra susidėvėjęs tiek fiziškai, tiek morališkai. Jo būklė netenkina nei čia dirbančios kūrybinės trupės, nei į spektaklius ateinančių miestiečių“, - teigė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Numatoma nuo 3,4 iki 4,16 tūkst. kvadratinių metrų išplėsti teatro teritoriją. Dabartinio teatro pastato plėtra bus vykdoma tiek naujai užstatant dalį teatro kiemo, tiek ir greta Danės gatvės esančią automobilių stovėjimo aikštelę.

Maksimalus leidžiamas dviejų naujų priestatų aukštis – 13 metrų vidinėje ir 18 metrų išorinėje teatro pastato pusėse (dabartinio teatro žiūrovų salės aukštis taip pat siekia 18 metrų). Numatoma, kad po rekonstrukcijos išliks ir teatro bokštas. Jo aukštis - 33 metrai.

„Pagrindinis Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rekonstrukcijos ir plėtros projekto tikslas – esamą teatro pastatą pritaikyti teatro poreikiams, modernizuojant jį ir išplečiant trūkstamoms erdvėms. Jei dauguma Lietuvos teatrų ieško būdų, kaip pasigražinti savo infrastruktūrą, mes norime elementarių sąlygų gyventi ir kuo sėkmingiau dirbti, didinant teatro veiklos efektyvumą bei konkurencingumą“, - pranešime spaudai cituojamas Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovas Ramūnas Kaubrys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Planuojama, kad įgyvendinus muzikinio teatro rekonstrukcijos ir plėtros projektą, bendras pastato tūris turėtų padidėti apie 50 procentų. Ketinama padidinti pagrindinės teatro scenos su aplink ją esančiomis patalpomis plotą, modernizuoti scenos technologiją, rekonstruoti orkestrinę, įrengti daugiau žiūrovų vietų pagrindinėje salėje. Dabar jų esama apie 500, planuojama, kad turėtų būti apie 700.

Taip pat norima naujai įrengti Mažąją (kamerinę) žiūrovų salę (apie 200 vietų), atnaujinti teatrui funkcionuoti būtinas repeticijų, dekoracijų, artistų, technines, visuomenines ir kitas patalpas, rekonstruoti ir modernizuoti visus inžinerinius tinklus, atlikti pastato apšiltinimo darbus bei kt.

REKLAMA

Pasak projektą administruojančios įmonės „Lietuvos paminklai“ vadovo Vydmanto Drumstos, šiuo metu jau atlikti žvalgomieji archeologiniai tyrimai, kultūros paveldosauginis vertinimas, parengta nauja teatro technologinė funkcinė programa, dabartinio pastato energetinis auditas, rekonstrukcijos investicinis projektas ir kt.

„Artimiausiu metu ketiname paskelbti teatro pastato rekonstrukcijos ir plėtros techninio projekto parengimo paslaugų tarptautinį viešąjį pirkimą. Sutartį su laimėtoju tikimės pasirašyti dar šių metų antroje pusėje. Planuojame, kad realūs statybos darbai, truksiantys kelerius metus, prasidės 2017-aisiais“, - sakė V.Drumsta.

REKLAMA

Pirminiais skaičiavimais, Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rekonstrukcijos ir plėtros projekto vertė sieks apie 20,5 mln. eurų. Apie 5 mln. eurų tikimasi gauti iš Kultūros objektų aktualizavimo 2014-2020 metų programos, apie 1,7 mln. eurų – iš ES fondų, apie 13,9 mln. eurų – iš Valstybės investicijų programos. Kitų potencialių teatro rekonstrukcijos projekto finansavimo šaltinių paieška šiuo metu dar vyksta.

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro steigėjas – Kultūros ministerija.

Miesto savivaldybė teigia savo ruožtu sutvarkysianti visą išorinę infrastruktūrą, taip pat žada įrengti naujas automobilių stovėjimo vietas Danės gatvėje, po Atgimimo aikšte.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų