REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidaus reikalų ministerija (VRM) siūlo atsisakyti prievolės tikrintis sveikatą asmenims, kurie keičia vairuotojo pažymėjimą pasibaigus jo galiojimo laikui. Išlyga galiotų vairuotojams iki 55 metų.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį siūlymą su prašymu įvertinti jo įgyvendinimo galimybę vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis raštu pateikė sveikatos apsaugos ministrei Rimantei Šalaševičiūtei, pranešė ministerija.

REKLAMA

„Siūlome supaprastinti tvarką ir atsisakyti prievolės 1 grupės kategorijų transporto priemonių - t.y. motociklų, keturračių ir lengvųjų automobilių - vairuotojams iki 55 metų periodiškai tikrintis sveikatą. Jiems pakaktų užpildyti sveikatos patikrinimo klausimyną, o patikrinimas būtų atliekamas tik tuomet, jei žmonės nurodytų turį vieną ar daugiau klausimyne išvardytų sveikatos sutrikimų“, – teigia S.Skvernelis.

Ministras pažymi, kad reikalaujant sveikatos pažymos ne visi vairuotojai gali pasinaudoti „Regitros“ interneto portale teikiama pažymėjimo keitimo paslauga - ji prieinama pradedantiesiems vairuotojams, keičiantiems laikinąjį vairuotojo pažymėjimą į nuolatinį, taip pat norintiems gauti prarasto pažymėjimo dublikatą.

REKLAMA
REKLAMA

Kitiems vairuotojams, kurių pažymėjimo galiojimo laikas baigiasi, ši paslauga neprieinama, nes nėra informacijos apie jų sveikatos būklę. Šie duomenys gaunami tik iš sveikatos pažymų, išduodamų vairuotojams periodiškai tikrinantis sveikatą.

Pasak ministro, atsisakius sveikatos patikrinimo būtų gerokai sumažinta administracinė našta, be to, sudarytos galimybės baigiančius galioti vairuotojo pažymėjimus keisti kur kas patogiau ir greičiau – elektroniniu būdu. Ministras pažymi, kad reikalavimo periodiškai tikrintis sveikatą 1 grupės vairuotojams nenumato ir Europos Sąjungos teisės aktai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagal dabartinę tvarką 1 grupės (AM, A1, A2, A, B1, B ir BE kategorijų transporto priemonių) vairuotojams iki 55 metų sveikatos patikrinimo periodiškumas yra dešimt metų. Prieš patikrą vairuotojai užpildo ir pasirašo sveikatos patikrinimo klausimyną (vairuotojo garbės deklaraciją).

S.Skvernelis pabrėžia: įvertinus tai, kad vyresnis amžius turi tiesioginės įtakos žmogaus sveikatai bei atsižvelgiant į vairuotojų profesionalų darbo metu kylančias grėsmes, pakeitimų nesiūloma taikyti vyresniems nei 55 metų 1 grupės vairuotojams, taip pat 2 grupės (C, CE, C1, C1E, D, DE, D ir D1E kategorijų transporto priemonių) vairuotojams. Pasak ministro, lengvatų nebus ir asmenims, iš kurių buvo atimta teisė vairuoti dėl sveikatos ar elgesio būklės.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų