REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tėvai internetu platinamoje peticijoje reikalauja atkurti prieš krizę galiojusią išmokų vaikams tvarką. Iki krizės teisę į vadinamuosius vaiko pinigus turėjo kiekvienas vaikas iki 18-kos metų, neatsižvelgiant į šeimos pajamas. Pasak Aktyvių mamų sambūrio atstovės Rasos Žemaitės, išmokos vaikams yra viena iš šeimų skatinimo formų, taikomų Europos šalyse.

REKLAMA
REKLAMA

„Išmoka vaikui – būtent taip ir vadinasi – išmoka, o ne pašalpa, tai priemonė, taikoma įvairiose Europos šalyse ir tai yra valstybės parama jaunam piliečiui, kuris yra dar nepilnametis“, – sakė R. Žemaitė.

REKLAMA

Tuo metu Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Piniginės paramos skyriaus vedėja Svetlana Kulpina sako, kad šiuo metu išmokos yra skiriamos tik nepasiturinčioms šeimoms.

„Iki 7-erių metų (amžiaus vaikams, – red. past.) išmokas gali gauti šeimos, kuriose auga vienas arba du vaikai. Šiuo metu vis tik vienas iš pagrindinių kriterijų yra šeimos pajamos“, – sakė S. Kulpina.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija šiuo metu svarsto, kaip būtų galima tobulinti išmokų vaikams skyrimo tvarką.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl išmokų vaikams tvarkos galėtų būti sprendžiama nebent rudenį, kai bus svarstomas 2016 metų biudžeto projektas, sako Seimo komiteto vadovė Kristina Miškinienė.

„2015 metais biudžete tokios lėšos nėra numatytos. Svarstant 2016 metų biudžetą, mano žiniomis, ministerija kaip tik skaičiuoja, kaip būtų galima tobulinti išmokų vaikams įstatymą, kad būtų galima bent simboliškai padėti vaikus auginančioms šeimoms“, – LRT radijui trečiadienį sakė Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkė Kristina Miškinienė.

Jos teigimu, dabar bandoma įvertinti, kiek tokia pagalba pareikalautų papildomų lėšų.

Iki 2012 metų pradžios 15,1 euro per mėnesį buvo mokama visiems vaikams iki 18 metų. Dabar už vyresniems nei 7 metų vaikams, jei tėvai nėra socialiai remtini, valstybės finansinė pagalba neteikiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų