REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Saulės energija varomas lėktuvas „Solar Impulse 2“ (Si2) ketvirtadienį pakilo iš Indijos šiaurinio šventojo miesto Varanasio ir pasuko į Mianmarą, pradėdamas ketvirtąjį etapą istorinėje kelionėje, per kurią jis turėtų tapti pirmuoju orlaiviu, apskridusiu aplink pasaulį, nesunaudojant nė lašo degalų.

REKLAMA
REKLAMA

Vienvietis lėktuvas pakilo 5 val. 22 min. vietos (1 val. 52 min. Lietuvos) laiku ir pradėjo apie 20 val. truksiantį skrydį nuo pietinių Himalajų priekalnių į Mandalajų, antrąjį didžiausią Mianmaro miestą.

REKLAMA

Si2 atskrido į Varanasį trečiadienį iš Indijos vakarinio Ahmedabado miesto Gudžarato valstijoje ir praleido ten vieną naktį.

Ketvirtadienio rytą lėktuvą pilotavo Bertrand'as Piccard'as (Bertranas Pikaras), pakeitęs savo kolegą šveicarą aviatorių Andre Borschbergą (Andrė Boršbergą).

„Nustatytas misijos režimas – dabar reikia sutelkti dėmesį į priešakyje laukiantį skrydį“, – B.Piccard'as parašė „Twitter“ žinutėje, taip pat įkėlęs nuotrauką, kurioje matoma per Varanasį tekanti hinduistų šventoji upė Ganga.

REKLAMA
REKLAMA

Per vėliausią lėktuvo sustojimą Ahmedabado mieste kilo daug biurokratinių kliuvinių, o B.Piccardas skundėsi, kad reikia užpildyti daug dokumentų.

„Solar Impulse 2“ varikliams energiją tiekia daugiau negu 17 tūkst. saulės elementų, sumontuotų ant jo sparnų. Šios misijos komanda tikisi, kad skrydis aplink Žemės rutulį populiarins žaliąją energetiką.

Si2 šią kelionę pradėjo iš Kataro sostinės Abu Dabio, o Omano sostinė Muskatas buvo pirmoji iš 12 planuojamų stotelių pirmojoje saulės energija varomo orlaivio kelionėje aplink pasaulį, kuri, kaip numatoma, truks ilgiau negu penkis mėnesius. Per tą laiką lėktuvas išbus ore iš viso apie 25 paras.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų