REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Seimas po pateikimo pritarė darbiečių pateiktam Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo pakeitimo projektui, kuriuo siekiama, kad sumažintų pensijų kompensavimas nebūtų kliūtis nepasiturintiems asmenims gauti socialinę paramą.

REKLAMA
REKLAMA

 

Praėjusios Seimo kadencijos valdantiesiems — konservatoriams bei liberalams — sumažinus pensijas, dvejus metus pensijų gavėjai gaudavo ne visą paskirtą pensiją. 2014 metais pradėjus išmokėti pensijų gavėjams kompensuojamas sumas paaiškėjo, kad jos įskaitomos į asmens pajamas ir taip didina visų bendrai gyvenančių asmenų arba vieno gyvenančio asmens gautas pajamas, dėl to šeima ar asmuo netenka teisės į socialinę paramą.

REKLAMA

„Nepasiturintys asmenys negali būti skriaudžiami dar kartą. Pirmą kartą buvę valdantieji pensininkų pagalba bandė įveikti krizę, atimdami jų uždirbtų pinigų dalį. Dabar gi tą dalį turime kompensuoti, tačiau taip, kad žmonės nenukentėtų vėl — išmokėtos kompensacijos neturi būti įskaitomos į asmens ar šeimos pajamas, nes dėl to asmuo ar šeima gali netekti socialinės paramos“, — teigia Darbo partijos frakcijos narys Vytautas Gapšys.

 

Šiuo metu teisę į socialinę pašalpą turi asmenys, kurių valstybės remiamų pajamų (VRP) dydis neviršija 102 eurų (350 litų).

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų