REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar galima skaičiais įvertinti, ko reikia, kad du žmonės gyventų ilgai ir laimingai? Pasirodo, galima.

REKLAMA
REKLAMA

Jei susituoksite po 3,5 metus trukusios draugystės, bučiuositės keturis kartus per dieną ir bent kartą per metus kartu atostogausite užsienyje, jūsų bendras gyvenimas bus ilgas ir laimingas.

REKLAMA

Laimingos santuokos faktorių sąrašas buvo sudarytas vedybų planavimo tinklapio www.confetti.co.uk atliktos apklausos pagrindu. Siekiant nustatyti, kokia yra ilgo bendro gyvenimo paslaptis, buvo apklausta 3000 susituokusių žmonių, rašo „The Telegraph“.

Tinklapio atstovė Carol Richardson taip komentuoja šiuos rezultatus: „Tyrimas parodo, kas lemia laimingą ir ilgą gyvenimą kartu. Buvo vertinami tokie faktoriai kaip idealus sutuoktinių amžiaus skirtumas, romantiškos draugystės trukmė. Pastaruoju metu žmonės tuokiasi būdami vis vyresnio amžiaus, nes moterys daugiau dėmesio skiria karjerai, tuo tarpu meilė ir vedybos atsiduria antrame plane.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau vis dar išlieka tendencija, kad jaunikis turėtų būti vyresnis nei nuotaka, nes tai garantuoja emocinį ir finansinį stabilumą. Tyrimas taip pat rodo, kokie svarbūs ilgalaikei santuokai yra bučiniai, apsikabinimai ir romantika.“

Apklausos duomenimis, vedybinis gyvenimas sėkmingiausias, kai tuokiasi 31 metų vyras ir 2 metais 3 mėnesiais už jį jaunesnė moteris.

Taip pat nustatyta, kad gyvenantys ilgai ir laimingai dažniausiai susipažįsta per draugus, o savo santykius įteisina po 3,5 metų trukusios draugystės.

Geriausia, kai pirmas vaikas gimsta praėjus 2 metams ir 2 mėnesiams po vedybų.

Be to, norint išsaugoti santykių tvirtumą, jau ir susituokus nereikia pamiršti romantikos: rekomenduojama mažiausiai vieną kartą per dieną vienas kitam sakyti „Aš tave myliu“, keturis kartus per dieną pasibučiuoti ir tris kartus savaitę pasidžiaugti kūniškais malonumais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kad romantikos kibirkštėlė santykiuose išliktų ilgą laiką, rekomenduojama du kartus per mėnesį romantiškai pavakarieniauti restorane. Be to, net darbo metu reikėtų tris kartus susiskambinti, apsikeisti tekstiniais pranešimais arba elektroniniais laiškais.

Kad santuoka būtų stipri, kasmet reikėtų susiorganizuoti du romantiškus savaitgalius ir vieną kartą ilgiau ar du kartus trumpiau paatostogauti užsienyje. Be to, idealiai partnerystei svarbu, kad sutuoktiniai turėtų du bendrus mėgstamus užsiėmimus.

Vis dėlto tam, kad kartu gyventumėte ilgai ir laimingai, reikėtų išlaikyti ir šiek tiek nepriklausomybės: per mėnesį du vakarus patariama praleisti be antros pusės, draugų kompanijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų