REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Lietuvą antradienį turėtų sugrįžti šilti orai. Jie, prognozuojama, išsilaikys iki savaitės pabaigos.

Į Lietuvą antradienį turėtų sugrįžti šilti orai. Jie, prognozuojama, išsilaikys iki savaitės pabaigos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip LRT Radijui sakė sinoptikė Natalija Nikolajenko, sekmadienį orus lems aukštesnio slėgio laukas, kritulių tikimybė maža, švies saulė. Tačiau atšils nedaug: temperatūra pakils vos iki 0–4 laipsnių šilumos, o kai kur Aukštaitijoje ir Dzūkijoje išliks silpnai neigiama. Vietomis bus plikledžio.

REKLAMA

„Pirmadienį Lietuvos orams įtakos turės Atlanto ciklonas, keliaujantis per Skandinaviją. Todėl dieną šiaurinėje šalies pusėje kai kur vėl numatomi krituliai, daugiausiai šlapdriba, bet jie bus trumpi ir negausūs. Vėl sustiprės pietvakarių vėjas. Dieną vietomis gūsiai sieks 15–17 m/s. Temperatūra naktį nukris iki 2–7 laipsnių šalčio, tik prie jūros vyraus apie nulį. Dieną oras įšils iki 1–6 laipsnių šilumos“, – kalbėjo sinoptikė.

REKLAMA
REKLAMA

N. Nikolajenko teigimu, antradienį kritulių turėtų būti nedaug ir tik vietomis. Vėjas rims. „Į Lietuvą atplūs gana šiltas oras iš pietvakarių, orai palaipsniui šiltės. Naktį temperatūra svyruos tarp 3 laipsnių šilumos ir 2 laipsnių šalčio, o dieną pakils iki 6–11 laipsnių šilumos“, – sakė LRT Radijo pašnekovė.

Trečiadienį prie Lietuvos priartės naujas Atlanto ciklonas, todėl dieną vėl kai kur gali trumpai palynoti. Naktį, anot sinoptikės, temperatūra mažai skirsis nuo praėjusios nakties, o dieną sušils iki 8–13 laipsnių šilumos.

„Ketvirtadienį numatomi be lietaus ir dar šiltesni orai. Naktį temperatūra nenukris žemiau nulio, o dieną pakils net iki 9–14 laipsnių šilumos. Tikimės, kad gana šilta ir daugiausiai be kritulių bus ir savaitgalį“, – prognozuoja N. Nikolajenko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų