REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Patyčias patiria apie trečdalis vaikų, o tyrimai rodo patyčių masto didėjimo tendencijas, sako viešosios įstaigos „Vaikų linija“ vadovas, psichologas Robertas Povilaitis.  

REKLAMA
REKLAMA

„Situacija yra tokia, patyčių nemažėja, o kaip tik daugėja. 11–15 metų paauglių tyrimo duomenys rodo, kad kas trečias vaikas patiria patyčias. Kalbant apie tuos, kurie tyčiojasi – kas trečias berniukas tyčiojasi, ir maždaug kas septinta mergaitė irgi tai daro“, – pirmadienį LRT Radijui sakė R.Povilaitis. Jis taip pat pabrėžė, jog patyčios yra ne pavienės, atsitiktinės, o sisteminis reiškinys.

„Tai nėra koks nors pavienis, atsitiktinis, retsykiais vykstantis reiškinys, tai yra sisteminis reiškinys. Mes kalbame apie trečdalį vaikų, kurie kenčia nuo to. Patyčios apima trečdalį vaikų, ir mes kalbame apie paskutinius du mėnesius. Tie tyrimai neklausia apie visą gyvenimą, jie klausia apie tai, ar tu tai (patyčias) patyrei per paskutinius du mėnesius“, – kalbėjo „Vaikų linijos“ vadovas. Pirmadienį prasidėjo šeštoji „Vaikų linijos“ organizuojama akcija „Veiksmo savaitė be patyčių“, kuria siekiama atkreipti dėmesį į patyčių problemą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų