REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švietimo ir mokslo ministerija kviečia teikti kandidatūras užsienio lietuvių mokslo premijoms. Už tarptautinio lygio mokslo pasiekimus ir bendradarbiavimą su Lietuva šiemet numatoma apdovanoti tris užsienio lietuvius mokslininkus.

REKLAMA
REKLAMA

Premijų tikslas – skatinti išeivijos mokslininkus puoselėti lietuvybę ir siekti, kad jie garsintų Lietuvą, palaikytų glaudžius ryšius su Lietuvos mokslo bendruomene, aktyviai dalyvautų užsienio lietuvių bendruomenių veikloje.

REKLAMA

Mokslo premijų konkurse gali dalyvauti lietuvių kilmės ar Lietuvos Respublikos pilietybę turintys mokslininkai, gyvenantys užsienyje. Kandidatus gali teikti užsienio lietuvių bendruomenės bei Lietuvos mokslo ir studijų institucijos. Šalyse, kuriose lietuvių bendruomenių nėra, paraiškas premijai gauti gali teikti mokslininkai savo iniciatyva.

Atsižvelgiant į kandidatų mokslinius pasiekimus šiemet numatoma skirti tris premijas: už pastarojo dešimtmečio pasiekimus mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros veikloje, už viso gyvenimo nuopelnus mokslui, taip pat už mokslo pasiekimų ir patirties sklaidą. Premijos dydis – 3 800 eurų.

Švietimo ir mokslo ministerija iškiliausiems užsienyje gyvenantiems lietuviams mokslo premijas skiria jau devinti metai. Iki šiol premijas yra gavę 29 mokslininkai.

Paraiškos priimamos iki gegužės 31 d. el. paštu [email protected] arba faksu +370 5 2612077, sakoma pranešime.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų