REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po tingios žiemos ne vienam sugenda nuotaika dėl padidėjusio pilvuko ar liemens. Tikru išsigelbėjimu, norint iki vasaros atostogų vėl jaustis gražiems tampa bėgiojimas. „Kauno maratono klubo“ trenerė, olimpietė Inga Juodeškienė pasidalijo patarimais, kaip tinkamai sportuoti, kad iki vasaros spėtumėte atsikratyti papildomų kilogramų.

REKLAMA
REKLAMA

Kantrybė atves tikslo link

Pasak buvusios profesionalios bėgikės, norint padailinti savo kūno linijas prieš vasarą, bėgioti ir sportuoti pradėti reikėtų jau dabar ir nelaukti paskutinio mėnesio prieš paplūdimio sezono atidarymą. „Kad pastebėtumėte pirmuosius skirtumus, gali tekti šiek tiek palaukti.. Bėgioti reikia pradėti pamažu, treniruotes sunkinant palaipsniui, kol galėsime be didelio streso bėgti apie valandą, o tada riebaliukai pradės tirpti“, – pasakojo I. Juodeškienė. Valandos limitas nustatytas ne be reikalo. Pradėjus sportuoti iš pradžių kūnas energiją pasisavina iš susikaupusio vandens ir angliavandenių ir tik vėliau pradeda deginti nepageidaujamus riebaliukus – energijos atsargas. Valanda yra optimaliausia treniruočių trukmė.

REKLAMA

Sportuoti reikia pagal grafiką

Norint atsikratyti papildomais kilogramais kuo efektyviau, yra patariama susidaryti tikslų sporto grafiką ir sportuoti reguliariai. „Reikia pasirinkti dienas ir valandas, kuriomis galite ramiai, be įtampos ir neskubant sportuoti. Nėra didelio skirtumo, kada išsiruošiate, tai gali būti ankstus rytas, pietų metas ar vakaras. Svarbu, kad tuo metu nejaustumėte įtampos ir galėtumėte ramiai susitelkti į sportą ir savo tikslą“, - patarė olimpietė.

REKLAMA
REKLAMA

Jei susirgote, išvykote ar tiesiog praleidote savaitę treniruočių, nenusiminkite ir nesistenkite per pirmą treniruotę atsigriebti už prarastą laiką. I. Juodeškienė perspėja, kad taip tik pakenksite sau. Geriau neskubėti ir į ritmą sugrįžti palaipsniui. Trenerė taip pat primena, kad vien bėgiojimo gali neužtekti, svarbu nepamiršti prieš ir po treniruočių atlikti apšilimo pratimus, suderinti mitybą. Pradedantiesiems sportininkams trenerė rekomenduoja pasitarti su specialistais, o į treniruotes pasiimti draugų.

Kompanijoje bėgti linksmiau

Pradedantiems bėgioti ir sportuoti patariama tai daryti ne vieniems, o į kompaniją pasikviesti panašaus pajėgumo draugą ar draugę. „Taip bus ne tik linksmiau, galėsite pasikalbėti ir linksmai praleisti laiką, bet ir vienas kitą paskatinti nepasiduoti ir siekti savo tikslo. O jau po kelių mėnesių bėgimas taps įpročiu. Motyvacijos bėgti suteikia ir sau ar draugams mesti įvairūs iššūkiai sudalyvauti masiniuose bėgimuose ar varžybose. Jų metu taip pat galėsite pasitikrinti savo pasiekimus“, - sakė „Kauno maratono klubo“ trenerė.

Birželio 14 dieną Kauno rotušės aikštėje vyks tradicinis, tarptautinis „Miesto maratonas“ (dar žinomas kaip „Kauno maratonas“). Sporto ir linksmybių fiestoje tikimasi sulaukti daugiau nei 5 tūkstančių dalyvių. Į rotušės aikštę persikėlęs renginys dalyvius, žiūrovus ir miesto svečius stebins akrobatų pasirodymais, gyvo garso koncertais, šokiais ir įdomiomis bei netikėtomis rungtimis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų