REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alytuje paaiškėjo gabiausi šalies jaunieji informatikai

Kovo 20–23 dienomis Alytaus Jotvingių gimnazijoje vyko 26-oji Lietuvos mokinių informatikos olimpiada (LMIO 2015). Šių metų olimpiadą rėmė tarptautinė korporacija CSC, įmonės „Adform“, „Bentley“, „Vinted“, Wix.com, olimpiados partneriai – Lietuvos kompiuterininkų sąjunga (LIKS), Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos institutas.

REKLAMA
REKLAMA

Olimpiados metu 49 gabiausi Lietuvos jaunieji informatikai varžėsi, spręsdami uždavinius. Šiemet abi sprendimams skirtas dienas vyko ir penkių valandų trukmės nuotolinės varžybos, kuriose rungėsi dalyviai net iš 29 užsienio valstybių, tokių kaip Lenkija, Gruzija, Turkija, Indija ar net Argentina!

REKLAMA

Po įtempto sprendimams skirto laiko, mokiniai žaidė stalo futbolą, mėtė tritaškius, apsiginklavę „Kinect“, mankštino raumenis sporto salėje ir baseine Alytaus Šv. Benedikto gimnazijoje. Taip pat mokiniai dalyvavo susitikime su LMIO alumni Justu Janausku, dabar užimančiu įmonės Vinted generalinio direktoriaus pareigas. Kaip moksleiviams linkėjo Justas, „nebijokite likti nesuprasti, tik tokie žmonės gali pastatyti pilis“. Kaip po susitikimo sakė LMIO vertinimo komisijos pirmininkės pavaduotoja Jūratė Skūpienė, šie Justo žodžiai galėtų tapti olimpiados šūkiu.

REKLAMA
REKLAMA

Renginį vainikavo iškilmingas uždarymas. Absoliučiu olimpiados laimėtoju tapo Domantas Jadenkus iš Grigiškių „Šviesos“ gimnazijos (mokyt. Rima Marčiulaitienė), o 26-osios LMIO laureato vardas buvo suteiktas Andriui Ovasianui iš Vilniaus licėjaus (mokyt. Bronius Skūpas). Dalyviams buvo įteikti LR Švietimo ir mokslo ministerijos skirti šeši aukso, šeši sidabro ir devyni bronzos medaliai, dar šeši moksleiviai buvo apdovanoti Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro pagyrimo raštais.

Pagal olimpiados organizavimo taisykles buvo sudaryta Baltijos šalių informatikos olimpiada (BOI 2015), kurioje Lietuvai atstovaus Domantas Jadenkus iš Grigiškių „Šviesos“ gimnazijos, Alanas Plaščinskas, Ignas Kancleris, Medardas Zobarskas (visi mokiniai yra iš Vilniaus licėjaus), Emilijus Stankus iš Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos ir Meilė Petrauskaitė iš VŠĮ KTU gimnazijos. Padėkos buvo įteiktos ir puikiai olimpiadą organizavusiai Alytaus Jotvingių gimnazijai – direktoriui Kęstučiui Miliauskui, pavaduotojai Olivijai Brindzienei ir IT mokytojams, užtikrinusiems sklandų mokinių ir vertintojų darbą, Janinai Kuchalskienei ir Rolandui Bartkui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų