REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jemeno prezidento Abedrabbo Mansour Hadi (Abdrabuho Mansuro Hadžio) rezidencija Adene trečiadienį buvo apšaudyta iš karinio lėktuvo, pranešė prezidentūros apsaugos pareigūnas.

Jemeno prezidento Abedrabbo Mansour Hadi (Abdrabuho Mansuro Hadžio) rezidencija Adene trečiadienį buvo apšaudyta iš karinio lėktuvo, pranešė prezidentūros apsaugos pareigūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Į prezidentinį kompleksą buvo paleistos trys raketos, kurias atmušė priešlėktuvinės gynybos“ sistema, sakė pareigūnas.

REKLAMA

Pasak liudininkų, virš pietinėje Adeno uostamiesčio dalyje esančio prezidentinio komplekso kilo dūmų kamuoliai.

Jemeno diplomatijos vadovas ragina „skubiai“ surengti karinę intervenciją jo šalyje

Jemeno diplomatijos vadovas trečiadienį paragino skubiai surengti karinę intervenciją jo šalyje, kai šiitų sukilėlių pajėgos priartėjo prie Adeno uostamiesčio, į kurį yra persikėlusi keblioje padėtyje atsidūrusi vyriausybė.

„Artėjančiame viršūnių susitikime prašysime skubios intervencijos“, – užsienio reikalų ministro pareigas einantis Riyadhas Yassinas (Rijazas Jasinas) sakė žurnalistams Egipto kurorte Šarm aš Šeiche, kur šeštadienį prasidės dviejų dienų Arabų Lygos viršūnių susitikimas.

REKLAMA
REKLAMA

Jemenui reikalinga „karinė intervencija“, pabrėžė jis.

Šiitų sukilėliai sako suėmę gynybos ministrą pietiniame Jemene

Jemeno šiitų sukilėliai trečiadienį pranešė, kad artėdamos prie Adeno, į kurį pabėgo šalies prezidentas Abd Rabbu Mansouras Hadi (Abdrabu Mansuras Hadis), jų pajėgos sučiupo gynybos ministrą Mahmudą al Subaihi (Mahmudas Subaihis).

„Subaihi buvo areštuotas Hutos mieste“ Lahidžo provincijoje, sakė sukilėlių atstovas Mohamemdas Abdulsalamas pranešime, kurį parodė sukilėlių televizija „Al-Massira“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jemeno šiitų sukilėliai pasiūlė premiją už pabėgusį prezidentą

Husiais vadinami Jemeno šiitų sukilėliai trečiadienį pasiūlė piniginę premiją tiems, kas sučiuptų šalies prezidentą, kuris pasitraukė iš savo vėliausio prieglobsčio, kai prie jo priartėjo kovotojai.

Husiai paskelbė per savo kontroliuojamą valstybinę televiziją, kad už prezidento Abdrabuho Mansuro Hadi (Abdrabuho Mansuro Hadžio) sučiupimą siūlo 100 tūkst. JAV dolerių (91,3 tūkst. eurų) atlygį.

Tas pasiūlymas buvo pateiktas, kai A.M.Hadi trečiadienį pabėgo į nežinomą vietą iš savo rezidencijos Adeno uostamiestyje.

REKLAMA

Jemeno prezidentas tebėra Adene, tvirtina du aukšto rango pareigūnai

Du Jemeno aukšto rango pareigūnai, tarp jų nacionalinio saugumo vadovas, trečiadienį nurodė, kad šalies prezidentas Abd Rabbu Mansouras Hadi (Abd Rabas Mansuras Hadis) tebėra Adene ir neketina išvykti, nors husiais vadinami šiitų sukilėliai priartėjo prie šio uostamiesčio.

Agentūros „Reuters“ paklaustas, ar prezidentas tebėra Adene, kuriame apsistojo po to, kai vasarį pabėgo iš sostinės Sanos, Nacionalinio saugumo vadovas generolas majoras Ali al Ahmadi (Alis Ahmadis) sakė: „Jis ten, jis ten, jis ten. Šiuo metu esu kartu su juo rūmuose. Jis yra Adene“.

REKLAMA

Tai patvirtino ir prezidento administracijos vadovas Mohammedas Maremas (Mohamedas Maremas), kuris sakė: „Prezidentas Hadi yra Adene ir stebi situaciją... Raginame žmones susitelkti. Esame tikri, kad jemeniečiai ir arabai bei arabų vyriausybės neleis užgrobti Adeno“.

Jemeno husių sukilėliai užėmė oro pajėgų bazę netoli Adeno

Husių pajėgos, remiamos joms lojalių armijos dalinių, trečiadienį užėmė už maždaug 60 km į šiaurę nuo Adeno miesto esančią Anado oro pajėgų bazę, kurią anksčiau kontroliavo prezidentui Abd Rabbu Mansourui Hadi (Abd Rabui Mansurui Hadžiui) ištikimi kariai, pranešė vietos gyventojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Husiai ir jų kariniai sąjungininkai vėliau pajudėjo link pietinio uostamiesčio ir dabar juos nuo Adeno skiria tik 40 kilometrų.

Praėjusį mėnesį iš sostinės Sanos pabėgęs prezidentas šiuo metu yra apsistojęs Adene.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų