REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Petro Porošenka: norintys pašaudyti, gali eiti į kariuomenę, likę banditai – į kalėjimą

Paskelbė „Ukrainos išsivalymo operacijos pradžią“

Ukrainos prezidentas nurodė struktūroms sustiprinti Ukrainoje nelegaliai laikomos ginkluotės koordinavimą.

Ukrainos prezidentas nurodė struktūroms sustiprinti Ukrainoje nelegaliai laikomos ginkluotės koordinavimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Įsakiau visoms Ukrainos jėgos struktūroms pradėto plataus masto spec. operaciją. Nė vienas banditas, kuris su ginklu žudė ukrainiečius, neturi likti nenubaustas,“ – cituojamas P. Porošenka.

REKLAMA

Apie tai jis paskelbė Ukrainos saugumo tarnybos 23 metų minėjimo šventėje.

„Didžiausią dėmesį reikia skirti kovai su neteisėtu ginklo panaudojimu. Reikalauju sustiprinti atitinkamų institucijų veiklą. Armija šiuo metu pas mus tokia didelė, kad pajėgs sutalpinti visus norinčius pašaudyti. Visiems kitiems „šauliams“ vieta kalėjime,“ – pareiškė P. Porošenka.

Prezidentas informavo, kad asmeniškai pavedė ginklų saugojimo tvarką Ukrainos ginkluotosiose pajėgose. Vos prasidėjus patikrinimui į saugojimo vietas buvo grąžinta beveik 4,5 tūkst. vienetų šaunamųjų ginklų iš vietų, kuriose juos bandyta slėpti.

REKLAMA
REKLAMA

Ukrainos prezidentas taip pat pažymėjo, kad „jeigu toks saugumas Ukrainoje būtų buvęs prieš metus, tai įvykiai tiek Kryme, tiek Donbase būtų susiklostę visiškai kitaip“.

„Jeigu prieš metus mūsų SBU dirbtų taip, kaip dabar, tai mes laiku būtumę atskleidę suokalbį Kryme ir Donbase, mes būtume išvengę tūkstančių ukrainiečių žūties,“ – pareiškė Ukrainos prezidentas.

Kova su ginkluotomis grupuotėmis buvo paskelbta po įvykių Volnovachoje. Praėjusį šeštadienį šiame mieste iš automatų buvo sušaudytas SBU pareigūnas. Ukrainos vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas pareiškė, kad nužudymas jau atskleistas, sulaikyti 11 nusikalstamos grupuotės narių, susijusių, jo teigimu, su šiuo nusikaltimu. Nužudytasis vykdė specialią užduotį, turėjusią išaiškinti kontrabandininkų tinklą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų