REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkijoje tęsiasi Europos U23 imtynių čempionatas. Ketvirtadienį kovas dėl apdovanojimų pradės moterų imtynių turnyro dalyvės.

REKLAMA
REKLAMA

Dar neprasidėjus varžyboms, kukli moterų imtynių delegacija pateko į nepavydėtiną situaciją. Likus kiek daugiau nei 300 kilometrų iki varžybų vietos sugedo komandos autobusas. Vidury Lenkijos laukų sustojusi mašina visiškai nerodė jokių gyvybės ženklų ir dviem sportininkėm bei treneriui pakvipo nemalonumais – mažiau nei per parą reikia suremontuoti „opeliuką“ ir spėti į svėrimą kalnuotoje Čekijos pašonėje įsikūrusiame Walbrzyche. Tuo tarpu aplinkui nebuvo jokių gyvenviečių, o tai reiškia, kad ir jokios pagalbos tikėtis neverta. Paėjėjus kiek tolėliau, pora artojų vagojo žemę, tačiau paprašyti padėti jie beviltiškai skėsčiojo rankomis.

REKLAMA

Tuomet, kai į galvą pradėjo belstis įkyrios mintys, Apvaizda atsiuntė Maciejų. Ūkininkas keturias valandas atsuktuvais kuteno geltonojo autobusiuko agregatus. Treneris Aivaras Kaselis uoliai vykdė draugiško lenko nurodymus ir su auklėtinėmis Danute Domikaityte bei Giedre Blekaityte stumdė, purtė ir traukė mašiną, tačiau galutinė Maciejaus išvada buvo niūri: „Be serviso nepajudės“.

Lenkas su mažyle „Škoda“ tempė autobusiuką iki serviso, vėliau pasikvietė į svečius, pavaišino arbata ir palydėjo į už 30 kilometrų esančią autobusų stotį. „Toliau keliavome visuomeniniu transportu iki Wroclawo, o iš ten jau ranka paduot. Didelis ačiū čempionato organizatoriams, kurie vidurnaktį vos ne 100 kilometrų važiavo mūsų pasiimti“, - telefonu pasakojo treneris A.Kaselis.

REKLAMA
REKLAMA

Po sunkios kelionės, ryte, privalomas varžybinis ritualas – kontrolinis svėrimas. Paaiškėjo, kad Giedrei reikia „deginti“ pusantro kilogramo, o Danutei tris kartus mažiau. „Nei vienai, nei kitai toks viršsvoris nesudarys problemų. Danutė apskritai puikiai susitvarko su kur kas didesniu svorio pertekliumi, pavyzdžiui, nereikalingais trimis kilogramais. Man dėl jos galvos niekados neskauda. Giedrė turi mažiau tarptautinių varžybų patirties, bet, manau, kad valingai šiaulietei nebus problemų“, - kalbėjo treneris.

Vakare, po Europos čempionato moterų turnyro dalyvių svėrimo paaiškėjo mūsų šalies sportininkių varžovės pirmame rate. Danutė (69 kg) kvalifikacinėje imtyje susitiks su 2012 metų Europos jaunių pirmenybių vicečempione vokiete Anna Schell. Svoryje risis 12 sportininkių.

Giedrės Blekaitytės (60 kg, 10 dalyvių) varžovė debiutinėje kovoje bus Vengrijos imtynininkė Reinis Barostyan.

Valdas Malinauskas, www.imtynes.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų