REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacija (LŽKA) pranešė organizuojanti pirmuosius Lietuvos žaidimų industrijos apdovanojimus – „LT Game Awards 2015“. Apdovanojimų laureatai bus pagerbti finalinės renginio ceremonijos metu, balandžio 21 dieną, Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak organizatorių, Lietuvos žaidimų kūrėjų apdovanojimai – pirmasis tokio pobūdžio renginys Lietuvoje. Juo siekiama suartinti bendruomenę, pažymėti žaidimų kūrėjų originalumą ir inovacijas. Lietuvos žaidimų kūrėjų bendruomenė jau yra organizavusi „Metų žaidimo“ rinkimus, tačiau šių metų renginio tikslai, misija ir siekiai esą yra gerokai įvairesni. Renginio organizatoriai tikisi, kad „LT Game Awards 2015“ paklos pamatą Lietuvos žaidimų industrijos tradicijoms ir kultūrinei raidai.

REKLAMA

„Lietuvos žaidimų kūrėjų bendruomenė tebėra labai jauna. Sovietmečiu Lietuva negavo šanso tapti pasaulinės žaidimų industrijos dalimi, tad nepriklausomybės laikotarpiu mėginome įšokti į visu greičiu bildantį traukinį. Lietuva garsėja savo IT specialistais ir meno žmonėmis, daugybė lietuvių darbuojasi užsienio įmonėse, galime pasigirti pasaulyje pripažintais ir vertinamais specialistais, bet tuo pat metu stokojame vietinių tradicijų“, – teigia Gediminas Tarasevičius, Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacijos direktorius.

REKLAMA
REKLAMA

Apdovanos ir profesionalus, ir pradedančiuosius

Pranešama, kad pirmasis „LT Game Awards 2015“ etapas – žaidimų nominacijos. Visi pageidaujantys gali nominuoti savo darbus vertinimui. Tai galima padaryti gameawards.lt portale iki kovo 31-os dienos. Apdovanojimams atrinktų nominantų sąrašas bus paskelbtas balandžio 16–ąją.

Žaidimų kūrėjai gali pretenduoti į apdovanojimus šešiose kategorijose. Pagrindinė jų – metų žaidimas, tačiau apdovanojimus galima pelnyti ir už nuopelnus garso inžinerijos, ar meninio stiliaus srityse. Komisijos vertinimui pateikti žaidimai taip pat bus skirstomi į kategorijas atsižvelgiant į kūrėjo statusą. Studentai, moksleiviai ar pradedantieji žaidimų kūrėjai varžysis „Nepriklausomų žaidimų kūrėjų kategorijoje“. „LT Game Jam“ dalyviai, nutarę išbaigti renginio metu pradėtus projektus, taip pat galės pateikti juos komisijos vertinimui. Atskirą nominaciją įsteigė ir „Microsoft Lietuva“, siekianti išrinkti geriausią Lietuvoje sukurtą žaidimą skirtą „Windows 8.1“ ar „Windows Phone“ sistemoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Labai džiaugiamės, kad žaidimų kūrėjai Lietuvoje šiuo metu yra kaip niekad aktyvūs. Per pastaruosius metus stebėjome sparčią šios srities plėtrą Lietuvoje – įsikūrė naujos žaidimų bendrovės, plėtėsi ar studijas į Lietuvą perkėlė pasaulinio garso vardai, lietuvių kurti žaidimai pelnė apdovanojimus bei geriausiai pasirodė verslo akceleratoriuje „AppCampus“, palyginti su kitomis Baltijos šalimis. Su partneriais dedame daug pastangų, kad jaunoji karta pabandytų sukurti bent vieną žaidimą – tai vėliau atveria neribotas galimybes įgyvendinti savo idėjas“, – sako Kristijonas Kaikaris, „Microsoft Lietuva“ generalinis direktorius.

REKLAMA

LŽKA taip pat skirs išskirtini dėmesį nacionalinės žaidimų industrijos istorijai. Siekiant paminėti ir įprasminti žaidimų kūrimo kultūrą populiarinusius žmones, įsteigta speciali nominacija už gyvenimo nuopelnus. Šį apdovanojimą skirs Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacijos valdyba, atsižvelgdama į laureato nuveiktus darbus ir jų reikšmę nacionalinei žaidimų industrijai.

Iškilminga „LT Game Awards“ apdovanojimų ceremonija bus surengta balandžio 21 dieną, Vilniuje, sakoma pranešime.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų