REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kas yra žinoma apie teroro aktą įvykdžiusį Andreasą Lubitzą?

„Lufthansa“ vadovas – apstulbęs (papildyta 16.07)

 „Germanwings“ lėktuvo „Airbus A320“ antrasis pilotas Andreas Lubitzas įtariamas sąmoningai įsirėžęs į kalnus ir pražudęs kartu su savimi visus lėktuvu keliavusius žmones.

 „Germanwings“ lėktuvo „Airbus A320“ antrasis pilotas Andreas Lubitzas įtariamas sąmoningai įsirėžęs į kalnus ir pražudęs kartu su savimi visus lėktuvu keliavusius žmones.

REKLAMA

Ši informacija, kurią pateikė nelaimę tiriantys prancūzų pareigūnai, šokiravo visuomenę, nes vokietis nebuvo įtariamųjų sąraše. Šią išvadą tyrėjai padarė po to, kai išklausė pilotų kabinos pokalbių įrašą.

Kas yra žinoma apie A. Lubitzą, 28-ių vokietį iš Montabauro miesto? LSC oreivių klubas, kurio nariu jis buvo nuo paauglystės, taip pasakoja apie savo buvusį kolegą: „Andreas tapo klubo nariu dar paauglystėje, ir jau tuomet svajojo apie skraidymą.“

Netrukus po nelaimės išplatinę pranešimą oreiviai dar nežinojo apie tai, kokios kraupius įtarimus antrojo piloto atžvilgiu metė tyrėjai.

REKLAMA
REKLAMA

„Jo svajonė išsipildė, svajonė, už kurią jis susimokėjo savo gyvybe. „LSC“ Vestervaldo nariai gedi Andreas ir kitų 149 tragedijos aukų. Skiriame giliausias užuojautas visų tautų aukoms.“

REKLAMA

Tyrėjai pažymi, kad laivo pilotų kajutėje tragedijos vietoje buvo antrasis pilotas. Pasak jų, sprendžiant iš garso įrašo, antrasis pilotas duris užtrenkė ir lėktuvą nukreipė į kalnus sąmoningai. „Jo tikslas buvo sunaikinti lėktuvą,“ – teigia tyrėjai.

Sudužusio „Germanwings“ antrasis pilotas dirbo nuo 2013-ųjų rudens, turėjo 630 skraidymo valandų patirtį

Vokietijos bendrovės „Germanwings“ lainerio, kuris anksčiau šią savaitę sudužo Prancūzijos Alpėse, antrasis pilotas dirbo nuo 2013 metų rugsėjo, o jo skraidymo patirtis buvo 630 valandų, ketvirtadienį pranešė tėvinė bendrovė – Vokietijos avialinijų flagmanė „Lufthansa“.

REKLAMA
REKLAMA

Antrasis pilotas „dirbo „Germanwings“ kapitono padėjėju nuo 2013 metų rugsėjo“, viena „Lufthansa“ atstovė sakė naujienų agentūrai AFP.

Jis įgijo piloto kvalifikaciją „Lufthansa“ skraidymo mokykloje Vokietijos šiauriniame Brėmeno mieste ir turėjo 630 valandų skraidymo patirtį. Tuo tarpu to lėktuvo kapitonas buvo dirbęs ilgiau negu 10 metų, o jo skraidymo laineriais „Airbus A320“ patirtis buvo apie 6 tūkst. valandų, anksčiau atskleidė „Lufthansa“.

Bendrovės atstovė negalėjo nei patvirtinti, nei paneigti informacijos, kad kažkuris iš to lėktuvo pilotų buvo išėjęs iš kabinos, o vėliau iki pat katastrofos negalėjo į ją sugrįžti, nes durys buvo užrakintos, o iš vidaus niekas neatsiliepė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bendrovės „Germanwings“ antrasis pilotas neturėjo ryšių su teroristais, sako Vokietijos ministras

Vokietijos vidaus reikalų ministras Thomas de Maiziere'as (Tomas de Mezjeras) ketvirtadienį patvirtino, kad, remiantis turima informacija, 150 žmonių gyvybes nusinešusią katastrofą Prancūzijos Alpėse patyrusio bendrovės „Germanwings“ lėktuvo antrasis pilotas neturėjo ryšių su teroristais.

„Remiantis dabartinėmis žiniomis ir sulyginus mūsų surinktą informaciją, jo biografijoje nėra jokių teroristinių faktų“, – sakė jis.

Anksčiau Marselio prokuroras pranešė, jog antrasis pilotas Andreas Lubitzas (Andrėjas Liubicas) įtariamas sąmoningai nukreipęs lėktuvą žemyn.

REKLAMA

Bendrovės „Lufthansa“ vadovas apstulbęs dėl pranešimų apie sudužusio lėktuvo antrojo piloto veiksmus

Bendrovės „Lufthansa“ pagrindinis vadovas Carstenas Spohras (Karstenas Sporas) pasakė, kad jį „apstulbino“ spėjimai, jog firmos „Germanwings“ lėktuvo antrasis pilotas sąmoningai sudaužė lėktuvą.

C.Spohras sakė per spaudos konferenciją, kad „nebuvo jokių požymių, kurie galėjo atvesti“ prie tokių Andreaso Lubitzo (Andreaso Liubico) veiksmų.

Jis pažymėjo, kad 28-erių A.Lubitzas sėkmingai atlaikė visus psichologinius testus, kurie atliekami prieš apmokymą, jo fizinė būklė buvo nuolat tikrinama.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų