REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Panevėžietis Andrius Šidlauskas Alytuje savo rekordiniais grybšniais skrodė vandenį, o artimiausi jo varžovai atsiliko sekundėmis.

 Panevėžietis Andrius Šidlauskas Alytuje savo rekordiniais grybšniais skrodė vandenį, o artimiausi jo varžovai atsiliko sekundėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

17-metis plaukikas tapo viena didžiausių Lietuvos žiemos plaukimo pirmenybių staigmenų. Jo geri rezultatai stebina Lietuvos plaukimo bendruomenę ir ne veltui iš januolio daug tikimąsi per artėjančias pirmąsias Europos žaidynes.

REKLAMA

Alytuje Lietuvos plaukimo žiemos pirmenybėse plaukdamas 100 m krūtine daugiau nei sekunde pagerino savo geriausią asmeninį rezultatą – 1.02,02 min. Maža to – tai „B“ lygio normatyvai į 2016 m. olimpines žaidynes Rio de Žaneire ir į šių metų pasaulio čempionatą, taip pat – „A“ lygio Europos žaidynių normatyvas.

Praėjusiame Europos plaukimo jaunimo čempionate A.Šidlauskas su šiuo rezultatu būtų lipęs ant apdovanojimų pakylos ir būtų pasidabinęs sidabro medaliu. Panašu, panevėžietis po metų kitų sudarys rimtą konkurenciją plaukimo krūtine specialistui anykštėnui Giedriui Titeniui.

REKLAMA
REKLAMA

Pats Andrius Šidlauskas – kuklus, dėmesio ir pagyrų neišlepintas vaikinas, puikiai suvokiantis pasirinkto kelio tikslus. Šį savaitgalį kartu su kitais „Žemynos“ plaukimo mokyklos auklėtiniais startuos Dzūkijos taurės varžybose Alytuje, o balandžio 10-11 dienomis Kaune laukia Baltijos šalių čempionatas. Šie startai – dalis A. Šidlausko pasiruošimo Europos žaidynėms, kurios vyks birželio 23-27 dienomis.

- Ar pats tikėjaisi tokių gerų rezultatų Alytuje, Lietuvos plaukimo žiemos čempionate?

– Prieš varžybas savijauta buvo puiki, tačiau pats nemaniau, kad taip sėkmingai startuosiu. Pirmąją dieną plaukiant 200 metrų, vandenyje puikiai pasijaučiau, apėmė gera nuojauta, kad ir kitose rungtyse neblogai pasirodysiu. Žinoma, labiausiai pradžiugino 100 metrų krūtine plaukimo rezultatas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kaip galėtum paaiškinti tokį progresą?

– Greičio pridėjo treniruočių stovykla Izraelyje, be to, pats kantriai dirbu ir stengiuosi tobulėti.

- Panašu, plaukiant 100 m krūtine savo amžiaus grupėje esi vienvaldis lyderis, ar nepasigendi konkurencijos?

– Taip, šiuo metu bendraamžiai varžovai lieka gerokai už nugaros.

- Dažnai treniruotėse dirbate kartu su Danu Rapšiu, ar pratybos su juo padeda žengti į priekį?

Žinoma, kartu smagiau treniruotėse, vienas kitą palaikome, taip dirbti lengviau.

- Kokiais dar stiliais patinka plaukti varžybose?

– Kompleksiniu būdu. Tai daug jėgų ir ypač ištvermės reikalaujanti rungtis.

- Kiek laiko lankai plaukimo treniruotes?

– Manau, 10-11 metų. Baseiną pradėjau lankyti eidamas į pirmą klasę.

- Kas tavo pirmoji trenerė?

Jūratė Klimavičienė. Dabar mane treniruoja Ina (Paipelienė) ir Židrūnė (Būdrienė).

- Kodėl apskritai nusprendei lankyti plaukimą, matyt, tėveliai atvedė į pirmąsias treniruotes?

REKLAMA

– Pasiūlė pusbrolis, pakvietė lankyti kartu. Sakė – bus įdomu, patiks. Po pirmųjų treniruočių jaučiau tam tikrą nusivylimą, nebuvo jokio smagumo. Tačiau debiutinėse savo varžybose visus aplenkiau ir užėmiau pirmąją vietą. Iškart atsirado motyvacija toliau lankyti baseiną.

- Kada apskritai supratai, kad gali šiame sporte pasiekti kur kas daugiau, nei kiti?

– Manau, prieš gerus pusantrų metu suvokiau, kad galiu pasiekti neblogų rezultatų. Siekiau patekti į Europos jaunučių olimpinį festivalį, nedaug trūko, nepavyko įgyvendinti normatyvo.

REKLAMA

Sau pasakiau, kad aš galiu prasibrauti į Europos jaunių čempionatą, tą pavyko pasiekti. Šiemet sau keliu dar aukštesnius reikalavimus.

- Įgyvendinai pasaulio čempionato „B“ normatyvą, norėtum jėgas išbandyti rugpjūtį Kazanėje?

– Nežinau, tai priklausys nuo federacijos sprendimo, ji formuoja Lietuvos plaukimo rinktinės gretas. Būtų smagu ten startuoti.

Pasiekiau ir olimpinį „B“ normatyvą, tačiau kad pakliūčiau į Rio de Žaneiro olimpiadą, reikia įgyvendinti „A“ normatyvą. Iki jo trūksta apie 1,5 sekundės. Turiu laiko daugiau nei metus. Manau, šis tikslas yra įgyvendinamas. Tačiau neabejoju, 2020-aisiais Tokijuje vyksiančiose olimpinėse žaidynėse tikrai plauksiu.

Yra ir kur kas artimesnių planų: šiemet birželį Azerbaidžane vyksiančiose Europos žaidynėse noriu užlipti ant prizininkų pakylos.

Linas JOCIUS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų