REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Vilniuje viešintis Ukrainos politologas Oleksandras Zadorožnas perspėja, kad Ukraina neatlaikytų „vidaus karo tarp oligarchų“.

 Vilniuje viešintis Ukrainos politologas Oleksandras Zadorožnas perspėja, kad Ukraina neatlaikytų „vidaus karo tarp oligarchų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ukraina dabar neatlaikytų vidinio karo tarp oligarchų. Nemanu, kad mes dabar esame tos būsenos, kad galėtume džiuginti (Rusijos prezidentą) Vladimirą Putiną dar ir vidiniu karu“, - BNS ketvirtadienį sakė Kijevo Taraso Ševčenkos nacionalinio universiteto profesorius.

REKLAMA

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka trečiadienį atleido šalies magnatą Ihorį Kolomoiskį iš Dnepropetrovsko gubernatoriaus posto po ginkluotų vyrų reidų valstybinės naftos bendrovės biure. Anot Kijevo, I.Kolomoiskis pats pasiprašė atleidžiamas iš pareigų. Šį žingsnį jis žengė po to, kai ginčas su P.Porošenka dėl pagrindinės valstybinės naftos ir dujų įmonės kontrolės peraugo į atvirą konfrontaciją.

O.Zadorožnas sako, kad viena svarbiausių grėsmių Ukrainos prezidentui ir buvo „reali, faktinė“ I.Kolomoiskio įtaka.

REKLAMA
REKLAMA

„Tačiau tai bus pergalė, jeigu P.Porošenko su I.Kolomoiskiu susitarė gražiuoju. (...) Man norėtųsi, kad tai būtų nei P.Porošenkos, nei I.Kolomoiskio, o visuotinė pergalė. Jie suaugę, atsakingi žmonės, tai žmonės, kurie parodė, kad gali daug nuveikti. Ir labai gerai, kad šie nesutarimai ir karas tarp jų pasibaigė. Bent jau šiandienai“, - teigė jis.

Ukrainos teisėsauga taip pat trečiadienį per Vyriausybės posėdį suėmė du aukšto rango krizių valdymo tarnybos pareigūnus, įtariamus dalyvavus aukšto lygio korupcinėje schemoje. Buvo suimtas Ukrainos nepaprastųjų situacijų valstybinės tarnybos vadovas Serhijus Bočkovskis ir jo pirmasis pavaduotojas Vosylis Stojeckis, kurie.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak O.Zadorožno, tai yra „šou“, skirtas pademonstruoti kovą su korupcija.

„Vyriausybės narių suėmimas posėdyje yra šou. Tai šou, siekiant parodyti visam pasauliui, kad mes kovojame su korupcija. Tai teisinga. Duok Dieve, kad už šito parodomojo šou slėptųsi tikri veiksmai. Tai gerai, pagaliau pradėta veikti kovoje su korupcija. Jeigu šių žmonių bylos greitai pasieks teismą, tai bus labai gera pamoka visiems Ukrainos valdininkams“, - sakė O.Zadorožnas.

Profesorius teigė, kad Ukrainos valdžia, nepaisant visuomenės nuomonės, vis dar konkrečiai nepareiškia apie šalies norą tapti NATO nare, nors sociologinės apklausos rodo paramą.

REKLAMA

Oleksandras Zadorožnas yra Kijevo Taraso Ševčenkos nacionalinio universiteto profesorius, buvęs Ukrainos Aukščiausiosios Rados deputatas. Jis taip pat yra Ukrainos prezidentui P.Porošenko patariančios tarybos, sudarytos iš akademikų, vadovas. Ši taryba pataria prezidentui tarptautinės teisės klausimais.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų