REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dešimties metų veiklos jubiliejų mininti Lietuvos medžioklinio šaudymo federacija (LMŠF) šį pavasarį pasitinka išsikėlusi ambicingus tikslus – ne tik sėkmingai pasirodyti tarptautiniuose čempionatuose, bet ir paversti šį sportą prieinamesniu plačiajai visuomenei, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes niekada nebuvome uždara organizacija, tačiau daugelis turi susidarę nuomonę, kad šis užsiėmimas – ne visiems. Todėl sieksime parodyti, kad šaudymas į skriejančius taikinius yra sportas, kurį gali išbandyti kiekvienas“, – sako LMŠF prezidentas Virgilijus Grybė.

REKLAMA

Užsibrėžtų federacijos tikslų siekti padės naujas Stendinio šaudymo centras Vilniuje, kuriame visi norintys galės užsisakyti individualias šaudymo į skriejančius taikinius treniruotes ar pramoginius šaudymus grupėms.

„Norime suteikti galimybę nė karto šio sporto nebandžiusiems žmonėms susipažinti su juo iš arti. Iš pirmo žvilgsnio gali gąsdinti mūsų federacijos pavadinimas, tačiau noriu pabrėžti, kad šaudymas į skriejančius taikinius yra itin azartiškas sportas, atviras visiems, ne tik medžiotojams ar šaudymo mėgėjams“, – pabrėžia federacijos prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA

V. Grybė pažymi, jog šio sporto didžiausi privalumai yra tai, kad jį gali praktikuoti bet kokio amžiaus ar profesijos žmonės, o pats šaudymo procesas vyksta gamtoje.

Kitas federacijos tikslas – sėkmingas dalyvavimas tarptautinėse šaudymo į skriejančius taikinius varžybose. 2015 m. LMŠF laukia daug išbandymų: šiemet Lietuvos atstovai dalyvaus net penkiuose tarptautiniuose turnyruose, tarp jų dvejose prestižinėse pasaulinio lygio varžybose: Pasaulio Compak sportingo čempionate Estijoje birželį ir Pasaulio sportingo čempionate JAV liepą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ne kartą esame pelnę aukščiausius įvertinimus įvairiuose turnyruose, todėl ir šiemet į visus čempionatus važiuosime nusiteikę pasiekti kuo geresnių rezultatų“, – sako V. Grybė.

2012 m. Lietuvos šauliai užėmė ketvirtą vietą Europos didžiojo sportingo čempionate Portugalijoje, o 2013 m. – pirmą vietą Rusijos dupletų čempionate.

Lietuvos medžioklinio šaudymo federacija įkurta 2005 m. balandžio 15 d. Federacijai priklauso apie 90 narių, veiklą ji vykdo visoje Lietuvoje. Šiuo metu federacija daugiausiai dirba populiarindama sportingo ir Compak sportingo rungtis.

2014 m. Pasaulio sportingo čempionato Portugalijoje akimirkos: 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų