REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Penkios partijos baigia derybas dėl Vilniaus valdančiosios koalicijos, ją sudarys Liberalų sąjūdis, konservatoriai, socialdemokratai, „Tvarka ir teisingumas“ bei partija „Lietuvos sąrašas“.

REKLAMA
REKLAMA

 

Koaliciją, įskaitant merą, sudarys 36 politikai.

„Esame sutarę dėl visų dalykų, svarbiausia, dėl programinių, taip pat ir dėl komitetų, ir dėl to, kas bus pirmininkai, ir dėl visų kitų pozicijų esame sutarę (...) Pasakysiu tik dėl vicemerų - bus vienas Liberalų sąjūdžio, vienas - Tėvynės sąjungos ir vienas socialdemokratų atstovas“, - BNS sakė išrinktasis meras, Liberalų sąjūdžio atstovas Remigijus Šimašius.

REKLAMA

Savivaldybės administracijos vadovą jis teigia siūlysiantis pats ir tai bus „žmogus iš verslo srities“. Šiuo metu R.Šimašius teigia dar galutinai neapsisprendęs dėl jo kandidatūros.

„Taip pat nebus jokios srities, kur būtų atsakinga tik viena partija. Tai yra, jei atitinkamą sritį kuruoja vienos partijos vicemeras, tai tą sritį atstovaujančio komiteto pirmininkas, su retomis išimtimis, bus iš kitos partijos“, - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat tvirtino, kad visus susitarimus, tarp jų - ir vicemerų kandidatūras partijų vadovybės turėtų apsvarstyti iki antradienio, kada ir planuojama pasirašyti koalicijos sutartį.

Derybose dalyvavęs socialdemokratų atstovas Gintautas Paluckas sakė, kad derybos galutinai bus baigtos penktadienį, o koalicijos sutartį planuojama pasirašyti kitos savaitės pradžioje.

„Susitarėme dėl darbų sąrašo, jis pakankamai nemažos apimties. Liko tik redakciniai niuansai“, - sakė jis.

Anot jo, dėl to, kas užims vicemerų, komitetų pirmininkų ir pavaduotojų postus, „sutarta 99 procentais“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kelių frakcijų atstovai anksčiau ketvirtadienį BNS teigė, kad galutinai sutarta tik dėl to, jog tris vicemerų postus turėtų pasidalinti liberalai, socialdemokratai ir Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD). Beveik sutarta, kad šios trys partijos pasidalins ir devynių savivaldybės komitetų pirmininkų postus.

Taip pat beveik sutarta, kad mažiausia mandatų gavusioms politinėms jėgoms - „Tvarkai ir teisingumui“ bei „Lietuvos sąrašui“ - atiteks tik komitetų pirmininkų pavaduotojų postai. Didžiausios diskusijos vyko, kuriai frakcijai atiteks Kultūros, švietimo ir sporto, Paslaugų ir miesto ūkio, Aplinkos komitetai.

REKLAMA

Koaliciją siekiantys suformuoti liberalai Vilniaus taryboje su R.Šimašiumi turi 16 mandatų, Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai - aštuonis, socialdemokratai ir „Lietuvos sąrašas“ - po keturis, „tvarkiečiai“ - tris.

Opozicijoje liksiantys Lietuvos lenkų rinkimų akcijos bei Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovai atitinkamai yra gavę 10 ir šešis mandatus.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų