REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiuolaikinio meno centre – antroji 17-ąjį kartą rengiamo didžiausio šalies mados renginio diena. Čia savo kolekcijas pristato net 16 dizainerių. Tarp jų – svečiai iš Prancūzijos, Vokietijos, Belgijos, Latvijos ir Rusijos.

Šiuolaikinio meno centre – antroji 17-ąjį kartą rengiamo didžiausio šalies mados renginio diena. Čia savo kolekcijas pristato net 16 dizainerių. Tarp jų – svečiai iš Prancūzijos, Vokietijos, Belgijos, Latvijos ir Rusijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antrąją dieną mados ir stiliaus sekėjų akis džiugina dar 8 dizainerių kolekcijos, Belgijos, Prancūzijos, Latvijos ir Vokietijos.

REKLAMA

Kristinos Kruopienytės kolekcija „Monk“

Kristinos Kruopienytės kolekcija „Monk“ įkvėpta rytų kultūros, asketiško gyvenimo, transformacijos ir šalia technologiju perspektyvos. Drabužių modeliai tinka tiek moterims, tiek vyrams, vyrauja achromatinės, sodrios ir tamsios spalvos.

Liucijos Kvašytės kolekcija „Kelionė. ’83 – ’13“

Kūrybinėje eksperimentinėje kolekcijoje „Kelionė. 83‘ – ‘13“ dizainerė nagrinėja žmogaus harmonijos su aplinka problematiką. Liucijos tyrimo objektas – tėvo ir dukters santykiai. Kolekcijos tipažas – jauna, veržli asmenybė, ji laisva savo mintyse ir poelgiuose, harmoninga visumoje, su aplinka ir aplinkiniais. Čia dera senas braižas ir inovatyvūs sprendimai.

REKLAMA
REKLAMA

Lenos Lumelsky (Belgija) kolekcija „AW1516“

Dizainerę kolekcijai įkvėpė tradiciniai Škotijos rūbai. Kalnuoto krašto gyventojai dėvėjo languotus ilgus audinius, dengiančius juos nuo pat kaklo iki kelių. Nepridengiama buvo tik dešinioji ranka. Kolekcijoje vyrauja švelnūs, šilti ir jaukūs autentiški modeliai, tačiau jaučiamas ir modernumo prisilietimas.

Montos Apsane (Latvija) kolekcija „Captured”

Dizainerę kolekcijai įkvėpė ilgametė Šiaurės tradicija maudytis ledo skylėse.Kolekcijoje naudojami netradiciniai sprendimai, dizainerė žaidžia su kontrastais, asketišku kirpimu, paprastomis formomis, vientisais ir atskirais maudymosi kostiumėliais. Naudojami orui pralaidūs aksesuarai, kurie dėvimi panašiai kaip vonios kepurės, ir yra skirti apsaugoti kūną nuo perkaitimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sandrine Philippe (Prancuzija) kolekcija „Black Hypothermia“

Pasak dizainerės, šiuo metu stilius ir emocijos tarsi išsilydė kaip šaltis juodame sniege, drabužiai tapo kokonais, banguoti, besisluoksniuojantys ir surišantys save į gabalus, kad pasislėptų nuo griežtesnių fasadų, erdvių ir laiko.

Drabužių kūrybai naudotas kailis, atrodo lyg būtų padengtas juodu šalčiu. Taip pat naudojama perdirbta rankų darbo oda, kuri, atrodo, lyg būtų iškelta iš chimeros kailio, apdeginta ir pajuodusi nuo šalčio.  

REKLAMA

Linos Elmentaitės kolekcija „Aplinkos atspindžiai”

Kolekcijoje vyrauja atsispindėjimo principą perteikiantis veidrodinis audinys. Dizainerės kurti drabužiai reflektuoja aplinką, spalvas, objektus ir įamžina atsipindėjimo principą skulptūriškoje formoje.

Lilijos Larionovos kolekcija „White Horses/4“

Ši dizainerės kolekcija subalansuota vyrams, tačiau tinkama dėvėti ir moterims. Dizainerę sukurti šią kolekciją įkvėpė vieta, kur prabėgo Lilijos vasaros pas senelius - Pašaltuonio kaimas Jurbarko rajone. Naudojami itin kokybiški natūralūs audiniai – merino vilna, kašmyras.

REKLAMA

Boom Studio (Vokietija) kolekcija „Woman of forest”

Šia kolekcija autoriai siekia parodyti skirtingų lyčių saviraiškos, emancipacijos ir gėjų teisių svarbą. Kalbant apie silpnosios lyties vaidmenį kolekcijoje, atrodo, kad ši moterų visuomenė apsirengia viską, ką randa. Vyriškų drabužių siluetai byloja apie emancipatiją. Šilko kostiumai ir kailiniai transliuoja žinutę apie moteriškumo galią ir grožį. Klasikinis siuvimas atitinka miško estetiką. Naudojami audiniai – nuo tradicinių, kaip vilna ir šilkas, iki aukštųjų technologijų.   

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

 

 

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų