REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aleksandro Stulginskio universitete atidaryta nauja sumaniosios gyvulininkystės auditorija. Būsimieji specialistai, besimokydami šioje naujoviškoje auditorijoje, įgis praktinių įgūdžių, išmoks efektyviai pasirūpinti ūkiu.

REKLAMA
REKLAMA

„Malonu matyti, kaip auga mūsų specialistai. Pabaigus mokslus linkiu Jums grįžti į kaimą ir sieti savo gyvenimą su ūkininkavimu. Pažiūrėkite, kokia puiki technika, tikrai daug ką galima nuveikti. Su Jūsų pagalba užauginsime savo kraštą“, – sako žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė. Naujojoje auditorijoje studentai galės modeliuoti įvairias situacijas, pasitelkę įrangą apskaičiuos gyvuliams reikalingą pašarų kiekį. Specialiai įdiegtos programos suteikia ūkininkui galimybę pamatyti, ar jo prižiūrimi gyvuliai yra tinkamai aprūpinami maistu. Šiuolaikinių technologijų dėka galima pasirūpinti savo ūkiu, net neišvažiuojant iš namų. „Naujos technologijos – tai visuomet postūmis universitetui augti ir klestėti“, – kalbėjo Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, apsilankęs naujojoje auditorijoje.

REKLAMA

Universiteto rektorius Antanas Maziliauskas padėkojo universiteto partneriams už paramą. „Gerą darbą pavyksta padaryti tik tuomet, kai suremiame pečius ir dirbame visi drauge. Manau, kad ši auditorija bus labai naudinga mūsų studentams“, – kalbėjo rektorius Antanas Maziliauskas.

Pasitelkę moderniąsias technologijas ūkininkai galės įdėti mažiau pastangų ir pasieks geriausią rezultatą. „Mes gauname ne tik teorinių, bet ir praktinių įgūdžių, tad baigę studijas jausimės tvirčiau darbo rinkoje. Be to, jeigu ūkiai turėtų tokias technologijas, jų rezultatai būtų žymiai geresni“, - sako Aleksandro Stulginskio universiteto studentai. Naujausios technologijos užtikrina didesnį ūkių konkurencingumą ir efektyvumą, būtent to ir reikia, kad kraštas augtų, sakoma Žemės ūkio ministerijos pranešime.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų