REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Paprasta matematika. Užduotis – patekti į trejetuką, tai šiandien privalome imti taškus“, - apie šio vakaro Europos čempionato atrankos rungtynes tarp Anglijos ir Lietuvos rinktinių kalbėjo Vilniaus „Žalgirio“ komandos kapitonas Deividas Šemberas.

REKLAMA
REKLAMA

Buvęs ilgametis Lietuvos nacionalinės ekipos žaidėjas atkreipė dėmesį, kad žaisti lietuviams bus sudėtinga dėl viso ažiotažo ir stadiono. „Tačiau kalbbant apie komandų lygį, anglų žaidėjai – ne stebukladariai kažkokie. Tikrai galima su kiekvienu žaisti ir pasiekti teigiamą rezultatą. Tik reikės labai didelių pastangų. Jei šiek tiek aukščiau bambos iššoksime, galime parsivežti taškus“, - teigė jis.

REKLAMA

Paklaustas, kaip vertina tokį visišką anlgų nesidomėjimą Lietuvos rinktine D. Šemberas atsakė, kad tai – natūralu: „Jie neabejoja, kad turi mus „apsilošti“ ir neskiria daug dėmesio. Mums tai paranku, mūsų rinktinė neįvertinta ir čia turime šansą.“

TAIP PAT SKAITYKITE: Lietuvių naudai: anglų pasąmonėje vis tiek sukasi mintys, kad žais su „slabakais“

Antrindamas savo auklėtiniui „Žalgirio“ strategas Valdas Dambrauskas tikino, kad prieš išeidami į aikštę visi futbolininkai lygūs. „Žaidžiame su viena stipriausių komandų Europoje, tad norisi palinkėti, kad mūsų vyrai neišsigąstų, nes žaisti prie 90 tūkst. žiūrovų nėra lengva. Mūsų jėga – vienybė, susiklausymas ir kova už tą ženklą ir vėliavą, kurią turime ant krūtinės. Manau, kad parodysime Anglijai, Europai ir pasauliui, kad mokame žaisti futbolą“, - teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Kol futbolo aistruoliai laukią penktadienio dvikovos tarp Anglijos ir Lietuvos rinktinių, „Žalgiris“ skelbia apie draugiškas rungtynes, kurios neapsiribos vien futbolu. Kovo 30 dieną, pirmadienį (19.30 val.), Lietuvos čempionai LFF stadione žais kontrolines rungtynes su aukščiausios Ukrainos futbolo lygos klubu Lvovo „Karpaty“.

Dalis iš prekybos bilietais surinktų pajamų bus skirta neramumų kamuojamos Ukrainos vaikams. Bilietai į „Žalgirio“ ir „Karpaty“ rungtynes kainuoja nuo 4 eurų. Vilniaus "Žalgirio" metinių abonementų turėtojai į stadioną pateks nemokamai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ukrainos komanda – kita futbolo kultūra ir jėga, nei lietuviškos ekipos. Tokios kontrolinės rungtynės duoda daug teigiamo užtaiso žaidėjams ir padeda pasiruošti Europos taurių turnyrams. Futbolas – ne vien žaidimas. Tokiam dalykui kaip Ukrainos vaikams padėti – garbinga. Kviečiu visus pirmadienį į stadioną“, - kalbėjo treneris V. Dambrauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų