REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanija „Microsoft“ atskleidė daugiau informacijos apie būsimą operacinę sistemą „Windows 10“. Naujausi duomenys leidžia teigti, kad vartotojai, norintys naudoti kelias operacines sistemas (arba apskritai ketinantys atsisakyti „Windows“), gali susidurti su problemomis.

REKLAMA
REKLAMA

„Microsoft“ atstovai praneša, kad „Windows 10“, kaip ir jos pirmtakė „Windows 8“/8.1, taip pat palaikys saugios įkrovos režimą „UEFI Secure Boot“, tačiau šį kartą situacija bus kiek kitokia. Jei anksčiau kompanija reikalavo suteikti galimybę vartotojams šią opciją išjungti, tai dabar gamintojai to daryti neprivalės.

REKLAMA

„UEFI Secure Boot“ buvo sukurtas tam, kad kenkėjiška programinė įranga negalėtų pasikrauti į sistemos atmintį anksčiau, nei užsikrauna pati operacinė sistema. Antra vertus, nemažai „Linux“ distributyvų vis dar nepalaiko „UEFI Secure Boot“ technologijos, nors paskutiniu metu situaciją ir bandoma keisti. Kartu kasama duobė ir „Windows 7“.

Dabar OEM kompiuterių gamintojai neprivalės vartotojams suteikti pasirinkimo. Ir jei stacionariems kompiuteriams skirtų komponentų gamintojai dar gali įdiegti „UEFI Secure Boot“ išjungimo opciją, tai nešiojamųjų kompiuterių atveju situacija gali būti daug prastesnė.

Ekspertų teigimu, toks „Microsoft“ žingsnis leis ne tik padidinti „Windows“ sistemų saugumo lygį, bet gali padidinti ir pajamas: pavyzdžiui, už prieigą prie binarinių failų teks susimokėti 99 dolerius. Visa tai gana gerai siejasi su naujai priimta „Microsoft“ strategija, kai „Windows“ licencijos tarsi tampa nemokamos, tačiau užsidirbama iš paslaugų.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų