REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balandžio 25 dieną S. Dariaus ir S. Girėno sporto centras pradeda naują pavasarinio bėgimo tradiciją Kaune su renginiu „Ąžuolyno bėgimas“. Renginio metu vyks ne tik pusės maratono, 10 ir 5 km, šeimoms ir vaikams skirti bėgimai, bet ir Lietuvos studentų kroso čempionatas. Pirmuoju renginio ambasadoriumi tapo geriausias praėjusių metu Lietuvos lengvaatletis, disko metikas, Andrius Gudžius, o Lietuvos sporto universitetas savo indėlį patvirtino bendradarbiavimo sutartimi.

REKLAMA
REKLAMA

Bėgs ir plaukikai?

Renginio organizatorių teigimu, „Ąžuolyno bėgimas“ turėtų būti itin patrauklus tiek profesionalams, tiek mėgėjams ar aktyviai, gryname ore savaitgalį norinčioms praleisti šeimoms.

REKLAMA

Planuojama sulaukti nemažo būrio dalyvių, nes po „Ąžuolyno bėgimo“ vėliava buriamos ir pagrindinės miesto organizacijos: kviečiami mokyklų, darželių, universitetų, kolegijų, profesionalių sporto klubų auklėtiniai ir įvairių visuomeninių organizacijų nariai.

„Mūsų pagrindinis tikslas – sportuojantis ir sveikas žmogus. Todėl tikimės, kad žemas startinis mokestis, solidus prizinis fondas ir nemokamos distancijos vaikams pritrauks gausų būrį kauniečių, o ilgametė mūsų partnerystė su sporto federacijomis, klubais ir įvairiomis organizacijomis - įvairių sričių sportininkus. Tikimės ne tik lengvaatlečių, bet ir futbolininkų, rankininkų, tinklininkų, krepšininkų ar net plaukikų dalyvavimo šioje sporto šventėje“, - sakė VšĮ „S. Dariaus ir S. Girėno sporto centras“ vadovas Giedrius Bielskus.

REKLAMA
REKLAMA

Sporto centro vadovas taip pat patvirtino, kad šią savaitę renginio pagrindiniu rėmėju tapo hummel. Pasaulyje gerai žinomas sportinės aprangos gamintojas įsteigė daugiau nei 4 tūkts. eurų prizinį fondą. Solidžius prizus išsidalins pusės maratono, 10 bei 5 kilometrų distancijų ir Lietuvos studentų kroso čempionato prizininkai.

Organizacija patikėta profesionalams

Siekdami užtikrinti aukščiausio lygio bėgimo varžybas, renginio „Ąžuolyno bėgimas“ organizatoriai į pagalba pasitelks Lietuvos sporto universiteto (LSU) profesionalus. Visokeriopą pagalbą universitetas patvirtino bendradarbiavimo sutartimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvoje tokių renginių, kurie vienytų visą miesto bendruomene, išties nedaug. Todėl džiaugiamės prisidėdami prie šio bėgimo ir į jo organizavimą įtrauksime studentus, savanorius, aukšto lygio teisėjus bei kitus, reikalingus, specialistus“, - sakė LSU Senato pirmininkas prof. dr. Aleksas Stanislovaitis.

Nusipelnęs Lietuvos treneris taip pat pranešė, kad Lietuvos studentų kroso čempionatas iš Vilniaus perkeliamas į Kauną ir vyks renginio „Ąžuolyno bėgimas“ metu.

„Šis dviejų bėgimo renginių susijungimas Lietuvos studentų kroso čempionatą pakels į aukštesnį lygį. Kroso čempionate studentės merginos galės varžytis 1 ir 2 kilometrų bėgimuose. O vaikinai – 3 ir 5 kilometrų distancijose“, - sakė A. Stanislovaitis.

REKLAMA

Ambasadoriai – žymūs sportininkai

Vienas pirmųjų prie „Ąžuolyno bėgimo“ prisijungė Pasaulio ir Lietuvos jaunimo čempionas, rekordininkas, 2014 metais geriausiu Lietuvos lengvaatlečiu išrinktas, disko metikas Andrius Gudžius. Kaune gyvenantis, studijuojantis ir sportuojantis bei du vaikus auginantis jaunasis sportininkas ragina visas šeimas aktyviai dalyvauti „Ąžuolyno bėgime“.

„Jau daugiau nei 6 metus treniruojuosi Ąžuolyno parke. Atšilus orams čia dažnai būnam su žmona ir vaikais. Džiaugiuosi matydamas, kad kasmet į parką susirenka vis daugiau sportuojančių kauniečių, daugėja ir tėvų, kurie į parką atsiveda savo atžalas. Aktyvus laisvalaikis, stiprina ne tik kūną, bet ir sustiprina šeimos ryšius. Todėl visus kviečiu ruoštis ir aktyviai dalyvauti“, - sakė renginio „Ąžuolyno bėgimas“ ambasadorius Andrius Gudžius.

REKLAMA

VšĮ „S. Dariaus ir S.Girėno sporto centras“ vadovas G. Bielskus patvirtino, kad šiuo metu kalbamasi ir su kitais žymiais šalies sportininkais, kurie raginami prisidėti prie sporto šventės ir tapti „Ąžuolyno bėgimo“ ambasadoriais.

Renginio „Ąžuolyno bėgimas“ dalyviams siūloma rinktis pusės maratono, 10 ar 5 kilometrų distancijas. Moksleiviai jėgas galės išbandyti 400 metrų bėgime. Tėvus, su dar vežimėlyje sėdinčiais vaikučiais, organizatoriai kviečia sudalyvauti 400 metrų šeimos bėgimo varžybose, o mažiausieji, darželinukai ir pagrandukai, paruošiamųjų ir pradinių klasių moksleiviai jėgas galės išbandyti simboliniame 100 metrų bėgime. Vaikams dalyvavimas nemokamas.

Daugiau informacijos: http://sportohale.lt/azuolyno-begimas/

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų