REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Jazzyvile (nuotr. organizatorių)

Jos muzikinė karjera mažai kuo skiriasi nuo Holivude pamėgtų kino filmų scenarijų. Netikėtai atsidūrusi diksilando „DixXband“ vokalisčių atrankoje ji ją laimėjo ir penkeriems metams tapo grupės balsu. Prasidėjo svaiginanti karjera džiazo pasaulyje – koncertai Lietuvoje, gastrolės užsienyje, įtakingos pažintys ir daug vyrų dėmesio. Tik tada šiandien Jazzyvile pseudonimu prisistatanti Živilė Povilaitytė-Buzaitė dar nežinojo, kad talentingai merginai „iš gatvės“ pavydiems konkurentams kasdien teks įrodinėti savo pranašumą.

Jos muzikinė karjera mažai kuo skiriasi nuo Holivude pamėgtų kino filmų scenarijų. Netikėtai atsidūrusi diksilando „DixXband“ vokalisčių atrankoje ji ją laimėjo ir penkeriems metams tapo grupės balsu. Prasidėjo svaiginanti karjera džiazo pasaulyje – koncertai Lietuvoje, gastrolės užsienyje, įtakingos pažintys ir daug vyrų dėmesio. Tik tada šiandien Jazzyvile pseudonimu prisistatanti Živilė Povilaitytė-Buzaitė dar nežinojo, kad talentingai merginai „iš gatvės“ pavydiems konkurentams kasdien teks įrodinėti savo pranašumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Greitai supratau, koks konkurencingas džiazo pasaulis. Bet viskas gerai, nes visos patirtys praturtina. Be to, kas vyko anksčiau, neturėčiau to, ką turiu dabar“, – šypsosi debiutinį albumą „Destinations“ („Kryptys“) ką tik išleidusi dainininkė. Ji dainuoja nuo pat vaikystės ir už tai yra dėkinga močiutei, anksti pastebėjusiai jos talentą.

REKLAMA

Pirmasis albumas jau pristatytas Kauno ir Klaipėdos miestų publikai, o rytoj, šeštadienį, Jazzyvile surengs koncertą Šiauliuose alternatyvių renginių erdvėje „Blic Bar“. Turo finalas balandžio 9 dieną įvyks Vilniaus klube „Tamsta“. Koncertinę programą kartu su Živile ruošia prodiuseris L8M8 ir kompozitorius Andrius Radavičius, o paskutiniame turo koncerte sostinėje prisijungs ir elektroninės muzikos dievukas Golden Parazyth.

REKLAMA
REKLAMA

Rafinuota menininkė

Ir gyvenime, ir profesiniame kelyje, ji labai griežta ir tikra perfekcionistė. „Užsiauginau kiaušus, ką čia slėpti. Muzikiniame kelyje mane nuolat supo vyrai, tad nebuvo laiko apsimetinėti trapia princese. Esu racionali, daug reikalauju iš savęs ir kitų“, – prisistato Jazzyvile.

Nors atstovauja meno pasauliui, jos dienotvarkė griežta ir sustyguota – kiekvieną rytą ji keliauja į sporto klubą, po to – į repeticijas, dar randa laiko kūrybai bei verslo susitikimams. Na, o šeimai ir artimiausiems draugams, kiek jau lieka...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kūriniai – radijo top'ų viršūnėse

Elektroninės muzikos gerbėjams Živilės balsas tikrai pažįstamas – prieš dešimtmetį savo draugams iš Kauno, tuo metu itin populiariems „RyRalio DJs“, ji padėdavo įrašinėti populiariuose dueto vakarėliuose skambėjusius šaukinius. Su ta pačia komanda įrašytas kūrinys „In my soul“ 2006 metais buvo grojamas kone visose radijo stotyse ir karaliavo top'ų viršūnėse.

Šiandien Jazzyvile radijo stočių grojaraščius bando užkariauti iš naujo. Debiutinio albumo „Destinations“ singlas „Colours“ ZIP FM radijo stoties eteryje pakilo į devintą vietą. Dainą groja ar netrukus ketina pristatyti ir kitos populiariausios alternatyvios muzikos radijo stotys.

REKLAMA

Dainininkė nenori rinktis pigaus kelio į šlovę: „Svarbiausia man likti ištikima sau“. Visgi Živilė sutiko šiek tiek apnuoginti sielą ir papasakoti apie baimes, svajones ir tikėjimą.

- Ar yra dalykų, kurių bijai?

- Bijau netekti artimųjų. Bijau vieną rytą atsikėlusi suvokti, kad neturiu tikslų.

- Kas tave įkvepia?

- Žmonių santykiai, išgyvenimai. Laisvė jausti kintančius metų laikus. Knygos. Žinoma, muzika.

- Ko niekada nedrįstum?

- Juoktis iš kito kančios.

- Ar esi kada „perlipus per save“?

- Mane nuo vaikystės kankina baimė užsidengti veidą. Laimė, kad negimiau musulmoniškuose kraštuose. Visada panikuoju, kai reikia užsidėti kaukę, kad ir žaidžiant dažasvydį. Visgi praeitą vasarą įveikiau save ir Maldyvuose pasiryžau nerti po vandeniu. Turėjau atrodyti tikrai juokingai – išnirdavau su tokia didele panika akyse. Dar laksto šiurpai prisiminus, bet galiausiai povandeninis grožis nustelbė baimę.

REKLAMA

- Ar sieki būti stilinga?

- Šiuolaikiškam žmogui įvaizdis ir stilius turėtų rūpėti. Stengiuosi išlaikyti vidaus ir išorės vientisumą. Tendencijų aklai neseku, o kentėti vardan mados taip pat neketinu. Pavyzdžiui, šį sezoną į madą grįžta smailianosiai aukštakulniai. Sunkiai kovoju su gravitacija ir kojų skausmu, todėl paskutiniam mados klyksmui mano spintoje vietos neatsiras. Mano sceniniu įvaizdžiu rūpinasi Justė Kondratė iš butiko „ŠARKA daiktų kelionės“. Su ja visada randame bendrą kalbą.

- Tai tu ne sekso-ir-miesto-tipo mergina?

- Moteris – silpnoji lytis? Nė už ką! Moteris turi būti savarankiška, gerbti save. Niekas kitas, tik ji pati, žino, kaip savimi pasirūpinti. Kas įskiepyta šeimos – neišrausi. Savirealizacija, savišvieta, darbas man visuomet rūpėjo labiau, nei grožio puoselėjimas. Besaikis rūpinimasis savimi man atrodo tuštybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Gal dėl to, kad esi ištekėjusi? Kokia laimingos santuokos sąlyga?

- Leisti laisvai kvėpuoti savo partneriui. Pasitikėti, turėti bendrų ir asmeninių tikslų. Nuolat kartu ir atskirai tobulėti.

- Kas tau – laisvė?

- Kai užkylu į 40 metrų aukščio bokštą ir plačiai išskėstomis rankomis neriu žemyn galva. Žinoma, su prie kojų pririšta guma. Visa kita laisvė, kuri man rūpi, yra laisvė rinktis.

- Ar turi svajonę?

- Norėčiau nors kartą būti viskuo patenkinta.

- Ar esi tikinti?

- Tikiu aukštesnėmis galiomis. Tikiu, kad yra kažkas, galingesnis už žmogų. Kažkas, kas dėlioja aplinkybes ir jaukia planus.

REKLAMA

- Esi baigusi komunikacijos mokslus. Ar tas kažkas ir sujaukė tavo planus ir paskatino rinktis muzikos kelią?

- Muzika visada buvo mano gyvenime. Iš tikrųjų labai sveika pasitikrinti ar esi teisingame kelyje. Kartais reikia sustoti ir pagalvoti: elgiesi teisingai ar kaip ta voverė sukiesi rate tik iš inercijos. Komunikacijos mokslai, prieš įstojant, seniai buvo mano planuose. Diplomas su pagyrimu kabo ant sienos. Esu ištroškusi naujų žinių, nieko negaliu su savimi padaryti.

- Pirmajam savo albumui žodžius sukūrei pati. Kaip sekasi kurti tekstus?

- Tekstai kyla iš melodijos. Paprastai, natūraliai. Įkvepia aplinka, išgyvenimai. Kuriant žodžius kankintis neteko. Tam turbūt pasitarnavo anglų filologijos bakalauro studijos.

REKLAMA

- „Destinations“ dainų pavadinimai pasakoja vientisą istoriją. Kaip kilo toks sumanymas?

- Labai spontaniškai. Tiesiog mąsčiau, ką noriu pasakyti savo dainomis ir toks minčių pateikimas man pasirodė originalus.

- Kokiam klausytojui skirta Jazzyvile muzika?

- Empatiškam.

- Kokie artimiausi muzikiniai planai?

- Pirmiausia noriu sėkmingai užbaigti turą. Dar liko du koncertai – Šiauliuose ir Vilniuje. Nekantrauju gyvai susipažinti su šių miestų publika, turiu puikių draugų iš Šiaulių ir pažįstu daugybę nuostabių vilniečių. O po to – nauji projektai. Pažadu artimiausių planų paslaptyje ilgai nelaikyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Ji tau – viskas?

- Taip, ji – man viskas. Mano mama man yra viskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų