REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Jūratė Anilionytė, LRT Televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Maždaug dešimtadalis Lietuvos moterų turi savo verslą ir sukuria naujų darbo vietų, trečdaliui įmonių vadovauja moterys. Institucijos, skatindamos moterų verslumą, sukūrė priemonę „Išmani moteris“, kur kiekviena norinčioji imtis verslo ras svarbiausių patarimų, kaip tą padaryti.

REKLAMA
REKLAMA

Galvoje sukasi idėjos apie savo verslą, tačiau pradėti jį nedrąsu, atvirauja ne viena projekte „Išmani moteris“ dalyvaujanti kaunietė. Vaikus auginančios moterys pripažįsta, kad suderinti šeimos rūpesčius ir samdomą darbą – nelengva, todėl ir norisi „būti pačiai sau viršininke“, tada esą lengviau planuoti laiką.

REKLAMA

„Atrodo, verslas gana sudėtingas dalykas – išlaidos, pajamos, buhalteriniai dalykai, teisiniai dalykai, kurių net pagrindų mes neturime“, – sako Kauno r. gyventoja Daiva Vaišnorienė.

„Visą laiką žvelgiau į verslininkus iš šalies, ir mano darbo patirtis, mano žinios, mano idėjos mane paskatino išlįsti iš to savo kevalo ir pradėti kurti pačiai, savo idėjas generuoti ir sukurti verslą“, – teigia kaunietė Jolanta Grinevičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA

Ūkio ministerijos ir „Verslios Lietuvos“ projekte verslą norinčios pradėti moterys mokysis rinkodaros, pardavimų, finansų valdymo – visko, ko tik reikia sėkmingam verslui.

„Kartą per savaitę renkamės, dirbame, gauname namų darbus ir po truputį judame į priekį. Ir tikslas yra tai, kad po trijų mėnesių jau pristatome verslo planelius ir belieka įsteigti įmonę“, – pasakoja projekto „Išmani moteris“ koordinatorė Aurelija Martūnienė.

Ūkio ministerijos duomenimis, devyni procentai Lietuvos moterų turi savo verslą ir sukuria naujų darbų vietų, moterys vadovauja maždaug trečdaliui visų šalies įmonių. Ūkio viceministras sako, svarbiausia moteris palaikyti ir padrąsinti kurti savo verslą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Man patiko tai, kad nepažįstamos moterys sėdėjo salėje ir pradėjo kalbėtis, dalintis idėjomis – viena papuošalus [daro], kita dirba internetu, kita turi idėjų, ką daryti su vaikais ir taip toliau“, – sako ūkio viceministras Marius Skarupskas.

Projekte „Išmani moteris“ šiuo metu dalyvauja apie pusė tūkstančio kauniečių, klaipėdiečių ir šiauliečių, paskaitas internete stebi ir užsienyje gyvenančios lietuvės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų