REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras socialdemokratų vadovas Algirdas Butkevičius sako, jog valdančiosios koalicijos partneriai per savivaldos rinkimus didelio žmonių pasitikėjimo nesulaukė demonstruodami priešingas nuomones nei buvo sutarta valdančiųjų.

Premjeras socialdemokratų vadovas Algirdas Butkevičius sako, jog valdančiosios koalicijos partneriai per savivaldos rinkimus didelio žmonių pasitikėjimo nesulaukė demonstruodami priešingas nuomones nei buvo sutarta valdančiųjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Partijos tarybos posėdyje šeštadienį Vilniuje A.Butkevičius rinkimų rezultatus įvertino gerai, bet ragino partiečius laikytis vieningai, neviešinti spaudoje vidaus nesutarimų skyriuose.

REKLAMA

„Rinkėjai žiūri, kaip mūsų politikai elgiasi atsakingas pareigas. Mūsų koalicijos partneriai, darau tokią išvadą, neįgijo pasitikėjimo būdami valdžioje todėl, kad bandydavo demonstruoti savo poziciją šiek tiek kitokią nei yra nubrėžta bendra Vyriausybės arba daugumos vizija arba strategija. Pateiksiu keletą pavyzdžių. Pavyzdžiui, politinė taryba priima sprendimą, kad visi pritariam euro įvedimui, po to praeina keletas dienų, mūsų partneriai išeina ir sako - mes prieš euro įvedimą, gal reikia referendumą organizuoti“, - sakė A.Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

„Visuomenė nemėgsta politikų, kurie yra komandoje ir kalba ne vienu balsu, tada kyla klausimai - kokie iš tikrųjų tie sprendimao priimami dėl Lietuvos žmonių?“ - sakė socialdemokratų vadovas.

Kritikos A.Butkevičius išsakė ir skirtingą nei patvirtinta frakcijos nuomonę išsakantiems parlamentarams. „Ir aš labai savo frakcijos bičiulius kviečiu - mes turime kalbėt kaip vienas balsas. Aš matau kai kada frakcijoje mūsų partijos bičiulių pasireiškia kitokios nuomonės. Ko siekiama? Iškelti, parodyti save? Jei taip mąstoma, tai yra trumpas periodas politiniame gyvenime. Kai kada atrodo, gal ta nuomonė ir nepriimtina,bet turi būti aiškiai kalbama vieningu balsu, parodant, kad mes žinome, ką darome, žinome, kokius sprendimus reikia priimti“, - kalbėjo socialdemokratų vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įvertindamas savivaldybių tarybų rezultatus A.Butkevičius pažymėjo, kad socialdemokratai padidino tiek mandatų, tiek balsavusių už juos skaičių. Per 2011 metų savivaldos rinkimus už socialdemokratus balsavo 181 tūkst. žmonių, o per šių metų kovo rinkimus socialdemokratai gavo 214 tūkst. balsų.

„Padidintas mandatų skaičius, padidintas balsavusiųjų skaičius, tai yra didžiulis mūsų visų bičiulių nuopelnas ir mūsų visų pastangomis pasiektas toks rezultatas“, - sakė A.Butkevičius.

Socialdemokratų vadovas kritikavo ir santykių aiškinimąsi viešoje erdvėje, smerkė partiečius, į rinkimus ėjusius su visuomeniniais komitetais. „Žiūriu į panevėžiečius. Man surinkdavo artimieji Panevėžio miesto spaudą. Pavadino taip - savaitinis laikraštis Panevėžio socialdemokratų skyriaus virtuvė atskleidimui, vienas kito kritikai. Ir žmonės vos ne laukdavo, kada išeis kitas laikraštis, kur bus galima giliau susipažint apie socialdemokratų skyrių. Kita blogybė - prieš formuojant sąrašą dalis partijos bičiulių išeina ir suformuoja visuomeninį komitetą. Tai jūs man pasakykite - ar galima pasitikėti politikais, dalyvaujančiais rinkimuose, jei vietos skyriuose nėra sutarimo, visuomenė nemato vieningumo“, - kalbėjo A.Butkevičius.

REKLAMA

Socialdemokratų partija didžiausiais praradimais įvardino prarastus merų postus Alytuje, Šiauliuose, Pakruojo ir Tauragės rajonuose, taip pat kritiškai vertina didžiųjų miestų skyrių rezultatus. Pasak partijos tarybos patvirtino dokumento, „nepaisant pastebimai aktyvesnės skyrių veikos šiuose savivaldybių tarybų rinkimuose, didžiųjų miestų skyriai esminio persilaužimo nepasiekė“.

LSDP rinkimų štabo vadovas Algirdas Sysas pastebėjo, kad Vilniuje, palyginti su 2011 metais, už socialdemokratus balsavo 5 tūkst. rinkėjų mažiau, o iš viso didžiuosiuose miestuose socdemai prarado apie 9 tūkst. balsų.

REKLAMA

Kalbėdamas apie būsimus Seimo rinkimus A.Sysas sakė, jog socialdemokratai turi trauktis labiau į kairę, kad išsiskirtų iš centro poziciją pasirinkusias partijas. „LSDP mažai pabrėžia socialinę demokratiją, jie supanašėjo su centro dešinės partijomis. Mes visi parlamentinės partijos bandome būti centre. Jei mes iš to centro nepajudėsime kairiau, aš bijau, kad kituose rinkimuose mes turėsime panašių problemų“, - sakė A.Sysas.

„Jei po 2011 metų savivaldos rinkimų šiuose iestuose LSDP turėjo 38 mandatus, tai po šių mes turime tik 25 didžiuosiuose miestuose. Čia tikrai yra katastrofa“, - sakė A.Sysas.

Socialdemokratų partija savivaldybių tarybų rinkimuose kovą gavo daugiausiai - 359 mandatus, 16 socialdemokratų išrinkta merais.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų