REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Savivaldybių tarybų rinkimų rezultatai - daugiau nei kuklūs, sako partijos „Tvarka ir teisingumas lyderis europarlamentaras Rolandas Paksas.

 Savivaldybių tarybų rinkimų rezultatai - daugiau nei kuklūs, sako partijos „Tvarka ir teisingumas lyderis europarlamentaras Rolandas Paksas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Praėjusių savivaldos rinkimų statistika mums nėra palanki, rezultatai - labiau nei kuklūs. Turime du tiesiogiai išrinktus merus – iš pirmojo turo Pagėgiuose, iš antrojo turo – Kalvarijoje ir septyniasdešimt devynis savivaldybių tarybų narius“, - šeštadienį partijos tarybos posėdyje Gargžduose sakė R.Paksas.

REKLAMA

Pasak R.Pakso, prastiems rinkimų rezultatams esminės įtakos turėjo politinis kontekstas, įvardindamas teisėsaugos atliekamą tyrimą dėl viešųjų pirkimų partijos vadovaujamoje Vidaus reikalų ministerijoje. Teisėsaugos veiksmus jis sakė esant „politine akcija“.

„Šios politinės akcijos pasekmės mūsų partijai itin skaudžios: sutrikdyta normali partinė veikla, buvo priverstas atsistatydinti partijos deleguotas Vidaus reikalų ministras, sutrikdytas štabo ir parlamentinės frakcijos darbas. Į amžinybę išlydėjome Algimantą Juocevičių, šią savaitę iš Seimo plenarinio posėdžio į ligoninę išgabentas Rimas Antanas Ručys. Ką ruošiasi „ištirti“ šios politizuotos bylos, tampančios antikorupcinės kovos farsu tyrėjai?“ - kalbėjo R.Paksas.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas apie ekonominę šalies situaciją jis sakė, kad „aštrėjantis Rusijos ir Ukrainos konfliktas bei abipusės Europos Sąjungos ir Rusijos sankcijos lėmė lėtesnę Lietuvai svarbių užsienio prekybos partnerių ekonomikos plėtrą 2015 metais“, taip pat savo kalboje kritiškai pasisakė apie Europos Sąjungą.

„Šiandien žymiai svarbiau ginti tautą, jos tapatumą kasdien, kurti modernų tautiškumą, sąžiningą, dorą ir laimingą visuomenę, kurioje šimtmečiais puoselėta kultūra ir vertybės derėtų su naujojo pasaulio nešama pažanga“, - savo kalboje sakė R.Paksas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat jis kėlė klausimą, „ar neturime pavyzdžių kitose Europos valstybėse, kaip reikia kovoti už nacionalinius interesus ir nacionalinę politiką?“, ir kaip pavyzdžius įvardino Vengrijos pre „Fidemjerą Viktorą Orbaną, „Nacionaliniam frontui“ vadovaujančią Prancūzijos politikę Marrie Le Pen (Mari Le Pen), tvirtino, jog šie politikai neadekvačiau vertinami Lietuvos žiniasklaidoje.

„V.Orbanas siekia kurti neliberalią, nacionaliniais pagrindais ir darbu paremtą valstybę. Jis nemano, kad tokiai vizijai užkerta kelią tai, jog šalis priklauso Europos Sąjungai, užkerta kelią kurti naują, nacionaliniais pagrindais paremtą neliberalią valstybę“, - sakė R.Paksas.

REKLAMA

„Prancūzai suprato, kad Europos Sąjunga neatitinka tos utopijos, kuri jiems buvo įsiūlyta. Europos Sąjunga smarkiai nutolo nuo demokratinio veikimo“, - apie Prancūzijos piliečių paramą kraštutiniams dešiniesiems kalbėjo R.Paksas.

Pasisakydamas apie „Tvarkos ir teisingumo“ partiją R.Paksas sakė, kad ji išsiskiria „kaip nuosekli, tradicines moralines vertybes, nacionalinius valstybingumo prioritetus bei tautinę bendruomenę formuojanti jėga“.

„Mes sakome – šeima yra pagrindinė bendruomenė, iš kurios išauga bet kuri kita humaniškoji visuomenė. Jos pamatinės vertybės – tikėjimas, viltis ir meilė. Kad ir kaip tai nepatiktų gobalizmo apologetams, mes privalome ginti šias vertybes, jei norime išlikti kaip tauta“, - kalbėjo lyderis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų