REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 LRT Radijas, LRT.lt

REKLAMA

Kelių Šiaurės Europos valstybių grupė siekia kovoti su nelegalia ir nereguliuojama žvejyba. Naujos sąjungos kūrėjai teigia, jog nelegali žvejyba labai daug prisideda ir prie šešėlinės ekonomikos klestėjimo.

REKLAMA
REKLAMA

Nelegaliai žvejojančius siekiama patraukti teisinėn atsakomybėm, neapsiribojant vien laivų konfiskavimu, kaip buvo iki šiol. Apie tai iš Norvegijos praneša LRT korespondentas Mantas Tomkūnas.

REKLAMA

Prie naujai sukurtos grupės prisijungė Vokietija, Danija, Nyderlandai, Didžioji Britanija, Airija ir Islandija. Šalys planuoja koordinuoti savo veiklą kovojant prieš nusikaltimus žvejybos pramonėje, mokesčių ir muitų srityse, taip pat keisis informacija apie nelegalius kapitalo srautus, darbo jėgos išnaudojimą.

Norvegijos žvejybos ministrė Elizabeth Aspaker po grupės įsteigimo teigė, jog nelegali žvejyba ir prekyba sugauta žuvimi kelia grėsmę ne tik aplinkosaugai, bet ir sudaro prielaidas didžiulio masto šešėlinei ekonomikai. Nelegali žvejyba nepaiso valstybių ribų, todėl jos kaltininkai turi būti persekiojami nesvarbu kur bežvejotų.

Pasauliniu mastu nelegalios žvejybos vertė yra skaičiuojama 18,5 milijardo eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų