REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Domantas Sabonis (nuotr. SCANPIX)
5

Gonzagos "Bulldogs" universiteto komanda su Domantu Saboniu baigė savo svajonių sezoną JAV aukštųjų mokyklų krepšinio pirmenybių (NCAA) atkrintamųjų varžybų ketvirtfinalyje.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienį regiono finaliniame susitikime Gonzagos "Bulldogs" krepšininkai 52:66 (26:31, 26:35) nusileido Djuko "Blue Devils" studentams, kuriuos treniruojantis legendinis Mike'as Krzyzewskis tapo antruoju treneriu, savo komandą į finalo ketverto turnyrą išvedęs dvyliktą kartą. Anksčiau - 1975 metais - tai pavyko UCLA treniravusiam Johnui Woodenui.

REKLAMA

Šį sezoną NCAA debiutavęs D.Sabonis į nugalėtojų krepšį įmetė 9 taškus ir rezultatyvumu komandoje nusileido tik Kyle'ui Wiltjerui (16 tšk.) bei Byronui Wesley (10 taškų).

Per 18 aikštelėje praleistų minučių puolėjas iš Lietuvos pataikė 4 dvitaškius iš 8 bei realizavo 1 baudos metimą iš 2. Be to D.Sabonis atkovojo 4 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, blokavo varžovo metimą bei suklydo ir prasižengė po 3 kartus.

Pirmąjį sezoną NCAA žaidęs D.Sabonis aikštėje praleisdavo vidutiniškai po 21,7 minutės per rungtynes ir pelnydavo po 9,7 taško, pataikydamas 67,5 procentų dvitaškių metimų, atkovodavo po 7,1 ir perimdavo po 0,5 kamuolio, atlikdavo po 0,9 rezultatyvaus perdavimo bei blokuodavo po 0,3 varžovo metimo.

REKLAMA
REKLAMA

Nugalėtojams visus taškus pelnė tik startinio penketo žaidėjai - po 16 - Justine'as Winslow ir Mattas Jonesas, 15 - Tyus Jonesas, 10 - Quinnas Cookas ir 9 - Jahlilas Okaforas.

Gonzagos studentai į regioninį finalą pateko pirmą kartą nuo 1999 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų