REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskutinę Europos jaunimo U23 imtynių čempionato dieną mūsų šalies graikų-romėnų imtynių stiliaus atletams nepavyko iškovoti apdovanojimų. Tiek Eivydas Stankevičius, tiek Mantas Knystautas laimėjo pirmas dvikovas, tačiau vėliau Fortūna nuo jų nusisuko.

REKLAMA
REKLAMA

Arčiausiai tikslo buvo sunkiasvoris Mantas Knystautas. Klaipėdietis burtų valia iš karto pateko į ketvirtfinalį, kur susitiko su Miloslavu Metodijevu iš Bulgarijos.

REKLAMA

Dvejais metais vyresnis varžovas nuo pirmų sekundžių pakibo ant dvimetrinio lietuvio rankų. Mantui akivaizdžiai nepatiko tampyti bulgarą po kilimą ir jis staigiai nėrė į varžovo liemenį bei nubloškė Metodijevą ant kilimo (2:0). Vėliau Mantas sumažino apsukas, gavo įspėjimą ir 30 sekundžių poilsiui iškeliavo pirmaudamas trapiu rezultatu 2:1.

Antro kėlinuko pradžioje pakvipo svilėsiais. Mantui skiriamas antras įspėjimas ir rezultatas 2:2.

REKLAMA
REKLAMA

Toliau siužetas vystėsi jau palankiau. Bulgaras priduso, pasiūlė „kryžių“, ir, ko gero, pasigailėjo. Mantas ilgomis rankomis vėl suvyniojo varžovą ir antrąsyk nubloškė ant kilimo (4:2).

Varžovui laikas bėgte bėgo. Jis du kartus desperatiškai mėgino atlikti metimą ir abusyk Mantas bulgarą pridengė. Nuskambėjus finalinei sirenai, švieslentė rodė džiuginantį rezultatą – 8:2 Manto naudai. Bet trenerių Mindaugo Ežerskio ir Ruslano Vartanovo veiduose nesunkiai galima buvo įžvelgti nerimo gaideles. Kaip vėliau paaiškėjo, viename iš gynybinių epizodų M.Knystautas patyrė kojos traumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Po valandos į pusfinalio dvikovą Mantas išėjo šlubuodamas. Varžovas Mykola Kučmijus iš Ukrainos nieko nelaukdamas jau 20 sekundę atliko metimą per petį (0:4). Vargais negalais per minutę Mantas išsikrapštė iš pavojingos padėties ir mėgino tęsti dvikovą stovėsenoje. Viską, ką pavyko išspausti per likusį laiką, tai metimo imitaciją. Tačiau judesys buvo toks lėtas, kad ukrainietis be vargo atrėmė ataką ir užšoko už nugaros (0:6). Paskutinę minutę kilimo teisėjas iš skausmo perkreiptu veidu kovoti mėginusį M.Knystautą įspėjo už pasyvumą ir užfiksavo galutinį rezultatą (0:7).

REKLAMA

 

Netrukus telefonu trenris R.Vartanovas pasakė, kad dėl patirtos traumos Mantas nekovos dėl bronzos medalio su norvegu Felixu Baldaufu ir tenkinsis penktąja vieta.

Eivydas Stankevičius (85 kg, 21 dalyvis) pirmoje imtyje su moldavu Ivanu Obručicovu buvo ant bangos. Kaunietis be jokios žvalgybos varžovui pasiūlė aukštą tempą ir ėmėsi darbo artimoje distancijoje. Per pusę minutės jis nubloškė varžovą ant kelių ir, prigriebęs galvą, švystelėjo į parterį (4:0). Dar du taškus Eivydas uždirbo atlikęs ridenimą į kairę pusę. Visi formalumai buvo baigti po 1 min 21 sek nuo dvikovos pradžios – po staigaus suktuko teisėjai sustabdė kovą ir pergalę aiškia taškų persvara skyrė mūsų šalies atletui.

REKLAMA

 

Ketvirtfinalio imtis su bulgaru Nikolajum Dobrevu verčia gūžčioti pečiais. Pirmosios minutės nieko blogo nežadėjo. Eivydas Stankevičius atidavė bulgarui iniciatyvą, tačiau padėtį kontroliavo ir staigiais išpuoliais mėgino plėšyti varžovo gynybą. Po vienos kontratakos teisėjų nuomonės išsiskyrė, tačiau kilimo vadovo sprendimas neskirti Eivydui taškų už atliktą techninį veiksmą buvo galutinis. Įpusėjus paskutinei pirmojo kėlinuko minutei Eivydas surado savo metimą ir žemu mostu nuskraidino varžovą per dubenį. Bulgaras atsidūrė pavojingoje padėtyje, tačiau Eivydas norėjo pagerinti savo poziciją – mėginimas patogiai įsitaisyti viršuje kainavo prarastus taškus ir iniciatyvą. Bulgaras pertempė lietuvį žemyn ir dabar jau Eivydui teko kapanotis iš bėdos. Pirmas kėlinukas baigėsi rezultatu 2:3.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antra dvikovos dalis priminė lietuvišką humorą – buvo liūdna žiūrėti. Eivydas tik dėl jam žinomos priežasties nutarė pasigalynėti kryžminiame sukibime, tačiau vėl iniciatyvą atidavė bulgarui. N.Dobrevas švystelėjo Eivydą per save ir paguldė ant menčių. Šachmatų terminais kalbant, matas per du ėjimus.

Kas įtakojo tokį sprendimą, reikėtų klausti paties atleto. Juolab, kad pirmame kėlinuke kaunietis pakankamai gerai tvarkėsi su bulgaru. Skirtumas buvo minimalus ir nereikalaujantis naujų rizikingų sprendimų. Manyčiau, kad jautrumu išsiskiriantis atletas tikėjosi pridengti bulgarą. Jei taip, tai šįsyk tokia taktika nepasiteisino.

Galutinėje įskaitoje Eivydas Stankevičius užėmė 10 vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų