REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penki laivai, kartu su vieninteliu lenktynėse dalyvaujančiu lietuviu Roku Milevičiumi, siaučiant permainingiems vėjams įveikė Horno ragą – jį komandos pasiekė pirmadienio pavakarę, apie 18 val. Lietuvos laiku.

REKLAMA
REKLAMA

Lūžus laivo stiebui iš etapo traukiasi lenktynių lyderiai „Dongfeng“

Pirmadienio paryčiais, likus mažiau nei 450 km iki legendinio Čilei priklauančios salos kyšulio, nulūžo jų laivo stiebo viršutinė dalis. Incidento metu žmonės nenukentėjo, tačiau „Volvo Ocean Race“ lenktynių lyderiai iš penktojo etapo priversti trauktis. Kaip matėte iš mūsų laivo pozicijos, mes sąmoningai laikėmės santūriai, jokiu būdu nepuolėme. Stiebas lūžo be jokio perspėjimo, pučiant 15 m/s vėjui. Mes nebegalime saugiai tęsti varžybų, tačiau galime išvystyti normalų greitį uosto link. Plauksime į Ušuają (Argentina) ir ten įvertinsim savo galimybes pasiekti Braziliją,“ - pasakojo „Dongfeng“ kapitonas Charles Caudrelier.

REKLAMA

Tai jau antroji nelaimė šiose „Volvo Ocean Race“ buriavimo lenktynėse, privertusi komandas bent laikinai pasitraukti iš varžybų. Komanda „Vestas Wind“ dar antrajame etape netoli Mauricijaus krantų užplaukė ant koralinio rifo ir į lenktynes negrįžo iki šiol.

Horno ragas ne atsitiktinai apipintas siaubo istorijas primenančiomis legendomis. Dreiko sąsiauryje tarp piečiausio Pietų Amerikos taško ir Antarktidos susitinka du didžiausi pasaulio vandenynai – Ramusis ir Atlanto. Kone nuolatos čia siaučiantys uraganiniai vėjai ir milžiniškos bangos yra nuskandinę šimtus laivų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų