REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinės Karalystės mokyklos grasina įduoti tėvus policijai, jei jų vaikai bus pagauti žaidžiantys smurtinius video žaidimus, tokius kaip „Call Of Duty“ ar „Grand Theft Auto“.

REKLAMA
REKLAMA

Šiaurės Vakarų Anglijos Češyro grafystėje 16-oje Britanijos mokyklų – 15-oje pradinių ir vienoje vidurinėje mokykloje – besimokančių moksleivių tėvams buvo išsiųsti laiškai po to, kai gauti pranešimai apie tai, jog kai kurie mokiniai žaidė ar žiūrėjo kriminalinės tematikos ar suaugusiesiems skirtus žaidimus.

REKLAMA

Perspėjimą išsiuntusios mokyklų grupės „The Nantwich Education Partnership“ atstovai, remdamiesi vietos valdžios politika ir interesais, išreiškė susirūpinimą, jog mokinių amžiaus neatitinkantys žaidimai gali paskatinti pernelyg ankstyvą seksualinį elgesį.

„Jei jūsų vaikui prieinami nederami žaidimai ar kiti produktai, kurie skirti 18 ir vyresnio amžiaus asmenims, patariame susisiekti su policija ir vaikų socialine rūpyba, nes tai neatidu“, - laiške tėvams rašė „Pear Tree“ mokyklos direktorė.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp vaikams netinkamų žaidimų paminėti „Call Of Duty“, „Grand Theft Auto“, „Dogs Of War“ ir panašūs žaidimai.

Tėvai taip pat perspėjami dėl vaikų elgsenos socialiniuose tinkluose, tokiuose kaip „Facebook“ ar „WhatsApp“. Vaikų prisiregistravimas minėtuose puslapiuose esą skatina ankstyvą jų seksualinį elgesį, bei didina rizikas dėl intymių nuotraukų paviešinimo, taip pat šie asmenys ateityje lengviau paklūsta seksualiniam išnaudojimui ir smurtui.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų