REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tritaškių karalienė, fenomenali snaiperių konkursų nugalėtoja – tokiais epitetais po triumfo LKL „Žvaigždžių dienos“ Snaiperio varžytuvėse buvo vadinama Marijampolės „Sūduvos“ taikliarankė 36 metų Ela Briedytė. „Tūrbūt visas susidomėjimas dėl to, kad moteris laimėjo vyrų konkursą“, - komentavo krepšininkė.

REKLAMA
REKLAMA

Snaiperio konkurso pusfinalyje net 25 balus surinkusi, o finale su 21 balu nesunkiai Panevėžio „Lietkabelio“ atstovą Mantą Kazoną (16) įveikusi E. Briedytė tęsia įspūdingą pergalių tokiuose renginiuose seriją. Šešiskart LMKL snaiperės laimėjimai unikalūs pasaulyje. Net NBA lygoje tritaškių konkurse niekam nepavyko triumfuoti daugiau nei triskart.

REKLAMA

„Dar nelabai suvokiu, kas nutiko. Vos spėjo priimti sveikinimus. Labai daug sveikinimų“, - tikino E. Briedytė. Krepšininkė prisiminė, kad į LKL „Žvaigždžių dieną“ vykti visai neplanavo. „Klubo direktorius sako, kad turi man gerą žinią. Aš klausiu, į kokį supermiestą vėl reikės važiuoti. Žodžiu manęs net neklausė, pasakė, kad reikia ir viskas“, - juokėsi pašnekovė.

Kur slypi E. Briedytės taiklumo paslaptis? „Net nežinau. Būna ir kitaip. Pavyzdžiui per paskutines rungtynes šešis tritaškius mečiau ir tik du pataikiau. Nors mečiau nedengiama, - pasakojo snaiperė. – Jaudulio tikrai nebuvo. Jau per apšilimą jaučiau, kad visi metimai krenta“.

REKLAMA
REKLAMA

„Sūduvos“ gynėja tvirtino, kad nesivaiko jokių ritualų ir metimo technikos vingrybių. Netgi pasijuokė, kad jos metimas „toks moteriškas, dviem rankomis“. Ela pasakojo, kad papildomai prie tritaškio linijos dirbdavo tik jaunystės metais, kai dar mokėsi Vilniuje. Tiesa, ir dabar tritaškius treneris per treniruotę jai liepia mesti dažniau nei dvitaškius.

„Apskritai tritaškiai nėra mano mėgstamiausias žaidimo komponentas. Labiau mėgstu gintis. Kai apsigini, tuomet ir tritaškius gali mesti“, - teigė Marijampolėje vaikus treniruoti pradėjusi krepšininkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar tiesa, kad moterys taiklesnės už vyrus? „Nežinau, ar galima taip sakyti. Buvo gal mano diena, - juokdamasi aiškino ji. – Manau, kad visuomet LKL snaiperių konkurse galėtų būti atstovė iš moterų lygos. Taip pat ir LMKL snaiperės konkurse galėtų dalyvauti vyras. Gal būtų įdomiau, daugiau žiūrovų pritrauktume į moterų krepšinį.“

Nosis LKL Snaiperio konkurse vyrams nušluosčiusi E. Briedytė apie savo fenomenalų pergalių tokiuose renginiuose trofėjų kraitį kalba kukliai: „Tikrai gerai jaučiuosi. Širdžiai malonu. Smagu, nes pradėjo apie tai daugiau rašyti.“

REKLAMA

Paklausta, ar kitas žingsnis galėtų būti NBA, snaiperė iš pradžių suglumo, tačiau galiausiai sutiko: „Jei gaučiau kvietimą į NBA snaiperio konkursą, tikrai išmėginčiau.“

TIK FAKTAI

E. Briedytei priklausė ir geriausias konkurso rezultatas – 25 taškai iš 30 galimų. Ne daug trūko iki Andriui Šležui priklausančio tritaškių konkurso rekordo (27). Finale šešiskart LMKL tritaškių konkurso nugalėtoja pranoko Panevėžio „Lietkabelio“ atstovą Mantą Kazoną 21:16.

Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) „Snaiperio“ konkursai rengiami nuo 1985 metų, bet niekas nėra jame triumfavęs daugiau nei 3 kartus. Tai padaryti pavyko legendiniam Larry Birdui ir Craigui Hodgesui. Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) tritaškių konkursą dažniausiai laimi Klaipėdos „Neptūno“ žaidėjas – tai šio klubo atstovams pavyko padaryti net aštuonis sykius. Tačiau niekas daugiau trijų sykių konkurse netriumfavo.

Tai yra pavykę padaryti klaipėdiečiams Arvydui Macijauskui ir Mariui Runkauskui. E.Briedytės rekordas konkurse – 23 taškai. Šiemet ji buvo per žingsnį nuo šio rezultato, kai pusfinalyje surinko 22 taškus. 23 taškai – įspūdingas pasiekimas, kadangi net NBA geriausias rezultatas per konkursą yra 25 taškai, kurį 2008 metais užfiksavo Jasonas Kapono. LKL rekordas priklauso Andriui Šležui. Vilniaus „Lietuvos ryto“ puolėjas 2009 metais surinko 27 taškus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų