REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) viršininko konkursą laimėjo šiuo metu jai laikinai vadovaujantis Dainoras Bradauskas, pranešė Finansų ministerija. Konkurse pradžioje dalyvavo 12 pretendentų, o galutiniame jo etape - 5. 

 Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) viršininko konkursą laimėjo šiuo metu jai laikinai vadovaujantis Dainoras Bradauskas, pranešė Finansų ministerija. Konkurse pradžioje dalyvavo 12 pretendentų, o galutiniame jo etape - 5. 

REKLAMA

49-erių ekonomistas D.Bradauskas naujas pareigas pradės eiti, kai finansų ministras pasirašys įsakymą dėl jo paskyrimo.

Anksčiau D.Bradauskas ir VMI vadovo pavaduotoja Vilma Vildžiūnaitė BNS teigė esantys neapsisprendę, ar dalyvaus konkurse. Nei su D.Bradausku, nei su V.Vildžiūnaite BNS kol kas nepavyko susisiekti.

Laikinuoju VMI viršininku D.Bradauskas tapo pernai liepą, kai finansų ministras Rimantas Šadžius nepratęsė nuo 2005 metų spalį dirbusio VMI viršininko Modesto Kaseliausko kadencijos.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pernai priekaištavo ministrui dėl VMI darbo, nes prastai surenkami kai kurie mokesčiai, pirmiausia - pridėtinės vertės mokestis (PVM). Tuomet R.Šadžius pripažino, kad VMI sulaukė daug kritikos.

REKLAMA
REKLAMA

R.Šadžius, atsižvelgęs į Valstybės kontrolės išvadas, 2013 metų lapkritį skyrė VMI vadovui griežtą papeikimą. Be to, ministras yra teigęs, kad situacija VMI yra prasta ir dėl netinkamų informacinių technologijų.

REKLAMA

D.Bradauskas yra Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko socialdemokrato Broniaus Bradausko sūnus. 

Ekonomistas teigia bandysiatis gerinti mokesčių surinkimą.

„Turiu planų dėl mokesčių surinkimo gerinimo, kurio galima pasiekti diegiant naujas technologijas ir glaudžiau bendradarbiaujant su Finansų ministerija“, - BNS sakė D.Bradauskas.

Jo teigimu, gegužę bus pradėta diegta išmanioji mokesčių administravimo sistema, kuri turėtų pagerinti PVM ir kitų mokesčių surinkimą.

„Sieksiu, kad VMI būtų atvira visuomenei institucija, draugiška sąžiningiems mokesčių mokėtojams ir nepakanti juos slepiantiems“, - BNS sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Būsimasis nuolatinis VMI vadovas teigė, kad turėdamas 25 metų darbo VMI patirtį jis tai laiko savo privalumu, nes puikiai pažįsta sistemą ir jam nereikės laiko su ja susipažinti.

D.Bradauskas teigė, jog visiškai pasitiki dviem dabartiniais pavaduotojais - V.Vildžiūnaite ir Artūru Klerausku.

„Jie yra puikūs darbuotojai, profesionalai, kuriais aš visiškai pasitikiu ir norėčiau dirbti kartu. Kai pradėsiu darbą, planuoju ir kitus sprendimus: dabar yra du pavaduotojai iš keturių, aš norėčiau komandą išplėsti“, - BNS patvirtino D.Bradauskas.

Jis neatskleidė, kas gali užimti dvi laisvas pavaduotojų vietas, kol nėra paskirtas vadovu.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų