REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Atėjus margaspalviam pavasariui ruošiamės sutikti Šv. Velykas. Tai šeimos šventė, kuomet prie bendro stalo maloniems pokalbiams susėda patys artimiausi žmonės. O juk bendravimas – viena didžiausių vertybių, todėl ją reikia puoselėti, mėgautis ta diena, kai visi, pabaigę dienos darbus, pagaliau besišnekučiuodami galime džiaugtis vienas kito kompanija ir vaišintis įvairiais velykinio stalo patiekalais. O pastarųjų pas daugelį – tikra įvairovė.

REKLAMA
REKLAMA

Taigi niekam ne paslaptis, kad velykiniam stalui skiriamas ypatingas dėmesys. Vienos šeimininkės visą dieną gamina tradicinius ir jau seniai namiškių pamėgtus patiekalus, vaikai padeda marginti kiaušinius. Į pagalbą ruošiant šventinį stalą skuba ir prekybos tinklo „IKI“ kulinarai, kiekvienais metais pateikiantys išskirtinių patiekalų, kurie šventinį stalą padaro dar spalvingesnį ir įvairesnį.

REKLAMA

Velykos drebučiuose

Laikydamiesi krikščioniškų tradicijų keturiasdešimt dienų iki Velykų stengiamės vengti mėsiško, riebaus valgio. O pasibaigus net septynias savaites trukusiam pasninkui nekantraujame išragauti įvairiausių mėsos patiekalų. Velykų užkandžiai neįsivaizduojami be drebučių, kurie verti vadinti lietuvišku delikatesu. „IKI“ kulinarų meistrai šiais metais specialiai šventiniam stalui pagamino drebučius su vištiena, virtais liežuviais, bei drebučius su lašiša. Taip pat Velykų stalas atrodo nepilnas, jei ant jo nėra įdarytų kiaušinių – „IKI“ meistrai paruošė išraiškingo skonio įdarytus kiaušinius su rūkyta žuvimi ir krevetėmis.

REKLAMA
REKLAMA

„Ne viena šeimininkė yra ištobulinusi vištienos, kiaulienos ir net žvėrienos receptus, tačiau pastebime, jog vis dažniau prieš Velykas mėsos patiekalų ar gaminių dairomasi ir parduotuvėse. Esame tikri, kad mūsų kulinarų patiekalai traukia akį ne tik dėl to, kad pirkėjai turi mažai laiko gaminti patys. „Pagaminta IKI“ produkcijos asortimentas nuolat plečiamas būtent dėl to, kad pirkėjai ją vertina ir su malonumu perka ne tik kasdien, bet ir svarbių švenčių metu. Tad šiemet, matydami, augančią paklausą, siūlome pirkėjams įvairių mėsos vyniotinių, drebučių ir net pagrindinių patiekalų specialiai Velykų stalui”, – kalba prekybos tinklo „IKI“ kulinarijos centro vadovė Aistė Rasmussen.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tradiciniai Velykų patiekalai kitu kampu

Nors ant kiekvieno iš mūsų Velykų stalo pagrindinis herojus yra kiaušinis, tačiau vos išsiaiškinus stipriausio margučio savininką – nieko nelaukiant daugelis skanaujame ilgai lauktą mėsos patiekalą. Daugelis esame įpratę ant stalo matyti tradicinį netikrą zuikį ar triušieną, tačiau „IKI” kulinarai Velykų stalui paruošė šių tradicinių patiekalų išskirtines variacijas.

Taigi rekomenduojama paragauti ypatingo skonio pyrago su triušienos įdaru, kurio sodrumas ir traški plutelė – nepaliks nei vieno abejingo. Taip pat „IKI“ meistrai rekomenduoja paragauti keptų vištienos šlaunelių su įdaru, o šalia jų – gaivių egzotiškų salotų su kriaušių riekelėmis ir trapiais pelėsinio sūrio gabalėliais.

REKLAMA

Lengvi uogų ir vaisių desertai su netikėtu pavasarišku tvistu

Sočiai pavalgę, sumušę kiaušinius, juos paridenę ką tik sužėlusiu žolynėliu laukiame saldžiausios šventės dalies – deserto. Tradiciniu desertu daugelyje regionų yra tapusi Velykinė boba, tačiau ankstyvą pavasarį norisi kažko saldaus, bet lengvo ir gaivinančio.

„Šiemet mūsų prekybos tinkle pavasaris buvo pasitiktas pristatant naujus skonių derinius. Todėl rekomenduojame išbandyti ne tik tradicinius šokolado ir aviečių, jogurto ir vaisių skonių duetus, bet ir, pavyzdžiui, tortą su braškėmis ir bazilikais arba egzotiniais vaisiais ir špinatais. Paragaukite obuolių pyrago su traškiomis saulėgrąžomis ir karamele ar tikrų marcipaninių sausainių, taip pat rekomenduojame paskanauti pilnagrūdės duonos ir pilnagrūdės duonos traškučių – konditerijos naujienas vardina kepyklų skyriaus vadovė Nijolė Juchnevič.

REKLAMA

Vaikai – vieni svarbiausių šventės dalyvių

Be abejonės, pagrindinė velykinio stalo puošmena – marginti kiaušiniai. Beje, jeigu patys nespėjate jų nudažyti, jau išmargintų įvairiaspalvių kiaušinių rasite „IKI“ parduotuvėse. Ir visgi, kad Velykų stalas atrodytų ne tik gardus, bet ir pavasariškai gaivus – papuoškite jį spalvingomis dekoracijomis. Pati gražiausia ir tuo pačiu paprasčiausia dekoracija – kviečių daigai ar ką tik prasikalusios žolytės kupsteliai. Taip pat „IKI“ parduotuvėse galima rasti įvairių formų krepšelių, keraminių kiaušinių laikiklių, žaismingų skulptūrėlių. Visa tai ne tik papuoš stalą, bet ir žavės mažuosius šventės dalyvius.

Apskritai, per šią didžiąją pavasario šventę labai svarbu nepamiršti kuo daugiau laiko praleisti su vaikais. Vaikai taip pat nori dalyvauti pasirengimo procese, tad jie mielai mokysis marginti margučius, ruošti patiekalus. Nepamirškite vaikams surengti ridenimo varžybas, o tas kurio kiaušinis nuriedės toliausiai – tegul gauna šokoladinį zuikį. Mažiesiems Velykos yra bene pati laukiamiausia šeimos šventė. Tad pradžiuginkite juos šokoladiniais kiškiais, šokoladiniais kiaušiniais su viduje esančiu siurprizu ar įvairiais saldumynų rinkiniais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų