REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Postų dalybos Vilniaus savivaldybėje

Remigijus Šimašius pristatė vicemerų komandą

 Liberalų sąjūdžio, konservatorių, socialdemokratų, „Lietuvos sąrašo“ ir „Tvarkos ir teisingumo“ atstovai antradienį pasirašė Vilniaus savivaldybės valdančiosios koalicijos sutartį.

 Liberalų sąjūdžio, konservatorių, socialdemokratų, „Lietuvos sąrašo“ ir „Tvarkos ir teisingumo“ atstovai antradienį pasirašė Vilniaus savivaldybės valdančiosios koalicijos sutartį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Vicemerais taps liberalas Linas Kvedaravičius, konservatorius Valdas Benkunskas ir socialdemokratas Gintautas Paluckas.

REKLAMA

L.Kvedaravičius bus atsakingas už sporto ir kultūros, neformalaus ugdymo, miesto plėtros, miesto ūkio ir aplinkos apsaugos sritis, V.Benkunskas - už energetiką ir švietimą, G.Paluckas - už sveikatą, viešąją tvarką ir socialinius reikalus.

Finansų ir informacinių technologijų sritimis tiesiogiai rūpinsis meras Remigijus Šimašius.

Susitarimą pasirašė išrinktasis miesto vadovas liberalas R.Šimašius, Tėvynės Sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovas Mykolas Majauskas, socialdemokratas Gintautas Paluckas, „tvarkietis“ Juozas Imbrasas ir „Lietuvos sąrašo“ pirmininkas Darius Kuolys.

REKLAMA
REKLAMA

R.Šimašius taip pat paskelbė, jog naujuoju administracijos direktoriumi taps nepartinis buvęs „Litexpo“ vadovas Darius Aleknavičius.

„Tai labai aukšto rango vadybininkas, pastaruoju metu daug kas galėjo įvertinti jo labai gerus rezultatus, kurių jis pasiekė vadovaudamas „Litexpo“, iš nuostolingos bendrovės paversdamas ją normaliai pelninga bendrove, turi apie 20 metų vadovavimo patirtį įvairioms įmonėms. Aš net neabejoju, kad dirbdamas komandoje su politine vadovybe galės pasiekti labai gerų rezultatų“, - žurnalistams sakė R.Šimašius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, pagal pasirašytą koalicijos sutartį, liberalams atitenka Kultūros, švietimo ir sporto reikalų, Aplinkos ir energetikos, Ekonomikos ir finansų, Savivaldos plėtojimo ir viešosios tvarkos komitetų vadovų pareigos. Paslaugų ir miesto ūkio, Miesto plėtros bei Socialinių reikalų komitetams vadovaus konservatorių atstovai, socialdemokratams atiteks Sveikatos komiteto vadovo postas. Kontrolės komitetas tradiciškai bus atiduotas opozicijai - siūloma, kad jam vadovautų Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas.

Keturis mandatus taryboje iškovojęs „Lietuvos sąrašas“, kaip numatoma, gaus Ekonomikos, Kultūros, švietimo ir sporto bei Miesto plėtros komitetų pavaduotojų pozicijas, „Tvarkos ir teisingumo“ atstovai skirs komitetų pavaduotojus Aplinkos bei Tautinių bendrijų ir savivaldos plėtojimo komitetuose.

REKLAMA

R.Šimašius tvirtino, kad savivaldybėje keisis valdymo principai iškeliant profesionalumą „aukščiau politinių pažiūrų ir ambicijų“. Vilniečius išrinktasis meras žadėjo labiau įtraukti į miesto valdymą, skirti dėmesio investicijoms, ypač „startuoliams“.

„Man įkvepiančiai atrodo, kad visos partijos vieningai sutaria dėl pagrindinių dalykų sutaria. Tai - ir investicijų pritraukimas į Vilnių, ir centralizuoto šilumos ūkio pertvarkymas siekiant sumažinti šilumos kainą, ir gyvenamosios aplinkos pagerinimas, visų pirma gyvenamuosiuose rajonuose, ir talentų ugdymas pradedant nuo darželio iki mokyklos ir toliau ir, be abejo, protingas ir atsakingas tvarkymasis su finansais“, - sakė jis.

REKLAMA

Meras taip pat žadėjo, kad savivaldybės įmonėse turėtų atsirasti du trečdaliai nepriklausomų, su partijomis nesusijusių valdybos narių, o kuravimo sritys savivaldybėje padalinamos taip, kad dauguma atvejų jų valdymas atitenka kelioms skirtingoms partijoms.

Jis žadėjo pasikeitimus ir administracijoje, tačiau patikino, kad „politinių valymų tikrai nebus“, o administracijos darbuotojai turės orientuotis į permainų įgyvendinimą ir sklandų savivaldybės darbą.

„Girdėjau gandų, kad bus atleisti visi virš 40 metų, tai aš pats turėčiau ir pats būti atleistas. Bet tikrai tokių dalykų nebus. Girdėjau, kad bus visi atleisti - to irgi tikrai nebus. Natūralu, kad turi būti darbų tęstinumas, perėmimas, ir tie žmonės, kurie dirba gerai, be abejonės, turi likti. Reikia įvertinti, ar visi nori siekti tų tikslų, pokyčių. Ir jeigu kažkam nepakeliui bus, tai, be jokios abejonės, teks atsinaujinti“, - sakė R.Šimašius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

M.Majauskas tarp svarbiausių darbų įvardijo permainas švietimo srityje, ypač sprendžiant vietų vaikų darželiuose trūkumą ir vertinant švietimo įstaigų vadovų kompetenciją ir kvalifikaciją. Tuo metu socialdemokratų vicemeras G.Paluckas svarbiausiais darbo prioritetais įvardijo skurdo mažinimą, viešąjį saugumą.

Rinkimuose Vilniaus savivaldybėje liberalai iškovojo 16 vietų (įskaitant merą), TS-LKD - aštuonias, socialdemokratai ir „Lietuvos sąrašas“ - po keturias, „tvarkiečiai“ - tris. Iš viso koalicija turės 35 vietas savivaldybės taryboje iš 51.

REKLAMA

Opozicijoje liksiantys Lietuvos lenkų rinkimų akcijos bei Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovai atitinkamai yra gavę dešimt ir šešis mandatus.

Pirmasis naujosios Vilniaus tarybos posėdis turėtų vykti balandžio 22-ąją.

 

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų