REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vis didėjant „Google“ proteguojamų „Chromebook“ nešiojamųjų kompiuterių pardavimams, kompanija „Microsoft“ nusprendė, jog laikas pradėti populiarinti „Windows“ mobilius kompiuterius, kurių kaina sudarytų apie 149–179 dolerius, rašo „DigiTimes Research“.

REKLAMA
REKLAMA

Nors daugumai mūsų skaitytojų gali atrodyti keista, jog vis labiau populiarėja nešiojamieji kompiuteriai su „Google Chrome OS“, tačiau bent jau Jungtinių Valstijų mokymosi įstaigose jie iš tikrųjų yra dažnas svečias.

REKLAMA

Norėdama pakartoti „Chromebook“ kompiuterių sėkmę už JAV ribų, „Google“ ketina pasiūlyti sistemų su ARM architektūros „RockChip“ procesoriais, kurie dar labiau atpigintų jos produktus. Nors jų pasirodymas šiemet gali ir neįvykti, tačiau „Microsoft“ privesta imtis prevencinių priemonių.

Padedant „Microsoft“, kompanija ECS gali išleisti „Windows“ nešiojamųjų kompiuterių su 11,6“ ekranu jau šių metų viduryje, o kaina sudarys apie 179 dolerius (163 eurai). Antrą modelį su tokio paties dydžio ekranu pasiūlys kinų kompanija „3 Nod“, tačiau jis kainuos jau 149 dolerius.

Abu nešiojamieji kompiuteriai turės „Intel Atom“ procesorius su „Bay Trail“ architektūra. Kadangi „Chromebook“ kompiuteriai spėjo „paaugti“ iki 15,6 colių formato, „Microsoft“ gali imtis priemonių, kad atpigtų ir tokie „Windows“ nešiojamieji kompiuteriai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų