REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Vidaus reikalų ministrą Saulių Skvernelį prokuratūrai apskundęs Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovas generolas Kęstutis Jucevičius laikosi pozicijos, kad tarnybinis patikrinimas dėl jo patikimumo pradėtas be pagrindo.

 Vidaus reikalų ministrą Saulių Skvernelį prokuratūrai apskundęs Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovas generolas Kęstutis Jucevičius laikosi pozicijos, kad tarnybinis patikrinimas dėl jo patikimumo pradėtas be pagrindo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis sako nematantis keblumų dėl situacijos, kad teisėsaugai skundžia jį patikrinti pavedusį savo tiesioginį vadovą S.Skvernelį.

REKLAMA

„Daug pavaldinių skundžia savo vadovus, čia normali procedūra. Kiek yra apskųsta sprendimų dėl atleidimo iš darbo ir kitų procedūrų. Paimkime pavyzdį iš Vitalijaus Gailiaus, Vytauto Giržado, juk jie skundė vidaus reikalų ministrą grynai dėl atleidimo, procedūrų ir taip toliau“, - BNS antradienį sakė K.Jucevičius.

Skundą Generalinei prokuratūrai jis patvirtino pateikęs praėjusią savaitę.

„Mano pagrindinis argumentas - kad lapkričio mėnesį pakartotinė procedūra dėl darbo su įslaptinta informacija pradėta nesant teisinio pagrindo, todėl kreipiausi į Generalinę prokuratūrą, išdėsčiau dar kitus motyvus, jų dabar nenorėčiau kol kas viešai skelbti, kol nepriimtas sprendimas, kad būtų įvertinta teisiškai, ar nebuvo piktnaudžiaujama tarnybine padėtimi pradedant šią procedūrą“, - sakė FNTT vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Vidaus reikalų ministras S.Skvernelis teigia, kad tyrimas dėl FNTT vadovo patikimumo pradėtas remiantis teisės aktuose numatytais pagrindais.

„Tyrimą atlieka ne ministras, o komisija, būtent komisija priėmė sprendimą pasiūlyti FNTT direktoriui pasitikrinti poligrafu“, - ministro poziciją BNS perdavė jo patarėjas Tomas Beržinskas.

Anot jo, ministras stebisi, kad FNTT vadovo veiksmai skiriasi nuo žodžių, nes jis neprieštaravo patikrinimui poligrafu.

Naujienų portalas alfa.lt antradienį pranešė, kad FNTT vadovas prokurorų prašo pradėti tyrimą dėl galimo ministro piktnaudžiavimo tarnyba pradėjus tarnybinį patikrinimą dėl jo patikimumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vidaus reikalų ministro S.Skvernelio įsakymu Vidaus reikalų ministerijos generalinė inspekcija atlieka tyrimą dėl FNTT direktoriaus generolo K.Jucevičiaus patikimumo. Tyrimas pradėtas pernai gruodžio pradžioje, FNTT direktoriui laikinai – 120 dienų laikotarpiui – sustabdyta teisė dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija.

Praėjusią savaitę pranešta, kad FNTT vadovui buvo pasiūlyta pasitikrinti poligrafu, tai yra vadinamuoju melo detektoriumi. K.Jucevičius BNS sakė sutikęs su patikrinimu poligrafu, nors teigė abejojantis jo teisėtumu. Siekiant objektyvaus tyrimo, tyrimą poligrafu nuspręsta atlikti Antrajame operatyvinių tarnybų departamente prie Krašto apsaugos ministerijos.

REKLAMA

Abejonių dėl FNTT vadovo kilo, kai buvo paviešinta informacija apie galimą korupciją. FNTT direktorius K.Jucevičius buvo apklaustas Specialiųjų tyrimų tarnyboje kaip specialusis liudytojas, atliekant ikiteisminį tyrimą advokato Juzefo Kozubovskio byloje. Žiniasklaida yra skelbusi, kad tirta informacija, esą K.Jucevičius per tarpininkus reikalavo didelio kyšio, tačiau pernai spalį šis tyrimas nutrauktas. Prokuratūra konstatavo, kad K.Jucevičius su kyšiais nesusijęs. Be to, prokuratūra FNTT vadovą ir jo pavaduotoją pripažino nukentėjusiais, nes jie buvo neteisėtai paslapčia sekami.

K.Jucevičius FNTT vadovauja nuo 2012 metų kovo. Pačioje tarnyboje jis dirba nuo 2002 metų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų