REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskutinės „Germanwings“ katastrofos akimirkos: panika ir chaosas

Lainerio pilotas 2009 metais buvo informavęs bendrovę apie savo „gilią depresiją“ (Video)

 Du Europos žiniasklaidos kanalai antradienį paskelbė gavę vaizdo įrašą, kuriame esą yra nufilmuotos paskutinės dramatiškos sekundės oro bendrovės „Germanwings“ lainerio salone prieš jam sudūžtant, nors Prancūzijos policija, duodama interviu televizijai CNN, atsisakė patvirtinti to įrašo autentiškumą.

 Du Europos žiniasklaidos kanalai antradienį paskelbė gavę vaizdo įrašą, kuriame esą yra nufilmuotos paskutinės dramatiškos sekundės oro bendrovės „Germanwings“ lainerio salone prieš jam sudūžtant, nors Prancūzijos policija, duodama interviu televizijai CNN, atsisakė patvirtinti to įrašo autentiškumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienoje to įrašo vietoje matosi lėktuvo salone kilęs chaosas, o keleiviai šaukė „Dieve!“

Prancūzijos savaitraštis „Paris Match“ ir Vokietijos dienraštis „Bild“ sakė, kad to vaizdo įrašo, nufilmuoto mobiliuoju telefonu, autentiškumas „neginčijamas“ ir kad jis buvo rastas medžiagoje, paimtoje iš kovo 24 dieną įvykusios katastrofos vietos Prancūzijos Alpėse.

REKLAMA

Tačiau Prancūzijos policijos pulkininkas leitenantas Jeanas-Marcas Menichini (Žanas Markas Menišinis) neigė, kad tyrėjai nelaimės vietoje rado mobilųjį telefoną. Jisa sakė CNN, kad tie pranešimai yra „visiškai klaidingi“ ir „nepatvirtinti“.

Vos kelių sekundžių trukmės įrašas rodo, kad keleiviai žinojo, kas dedasi, prieš lėktuvui įsirėžiant į kalno šlaitą, sakoma pranešimuose. Per tą katastrofą akimirksniu žuvo visi 150 jame buvę žmonės.

REKLAMA
REKLAMA

„Vaizdas toks chaotiškas, kad sunku atpažinti žmones, bet keleivių klyksmai visiškai aiškiai rodo, kad jie žinojo, kas dedasi“, – rašo „Paris Match“ ir pažymi, kad žmonės buvo girdimi šaukiantys „Dieve!“ keliomis kalbomis.

Savaitraštis pridūrė, kad daugiau negu tris kartus girdimas „metalinis trankymas“ – tikriausiai tuomet, kai įgulos kapitonas stengėsi išlaužti užrakintas pilotų kabinos duris sunkiu daiktu.

Tyrėjai, išanalizavę rastos juodosios dėžės duomenis, sakė, kad antrasis pilotas Andreas Lubitzas (Andrėjas Liubicas) veikiausiai užsirakino kabinoje, kai kapitonas trumpam iš jos išėjo, ir nukreipė lainerį žemyn.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sudužusio „Germanwings“ lainerio pilotas 2009 metais buvo informavęs bendrovę apie savo „gilią depresiją“

Vokietijos oro vežėjų flagmanė „Lufthansa“ antradienį pripažino, kad jos antrinės pigių skrydžių bendrovės „Germanwings“ lėktuvo, praeitą mėnesį sudužusio Prancūzijos Alpėse, antrasis pilotas 2009 metais buvo informavęs darbdavius, kad jis anksčiau yra patyręs gilią depresiją.

„Lufthansa“ nurodė perdavusi papildomos medžiagos, įskaitant to lakūno medicinos duomenų ir mokymo dokumentus, prokurorams vakariniame Diuseldorfo mieste po „tolesnių vidinių tyrimų“.

REKLAMA

Tarp tos medžiagos buvo susirašinėjimas elektroniniais laiškais tarp lemtingojo reiso antrojo piloto Andreas Lubitzo (Andrėjo Liubico) ir jo skraidymo mokyklos, kurioje jis buvo padaręs kelių mėnesių pertrauką pilotų rengimo programoje, sakoma pranešime.

Vėliau A.Lubitzas gavo medicinos pažymą, kad jis gali skraidyti.

„Toje korespondencijoje jis 2009 metais informavo Pilotų skraidymo mokyklą – medicinos dokumentuose, kuriuose jis pateikė grįžęs į skraidymo kursus – apie „ankstesnį gilios depresijos epizodą“, nurodė „Lufthansa“.

REKLAMA

Vokietijos prokurorai pirmadienį sakė, kad A.Lubitzui „prieš kelerius metus“, dar prieš jam tampant pilotu, buvo diagnozuoti suicidiniai polinkiai, bet vėliau atrodė, kad jo charakteris tapo stabilesnis.

Gydytojai pastaruoju metu nepastebėjo jokių požymių, kad jis ketina pakenkti sau arba kitiems, sakė Diuseldorfo prokuratūros atstovas Ralfas Herrenbrueckas (Ralfas Herenbriukas).

Kita vertus, jis lankėsi pas neurologus ir psichiatrus, kurie jam keliskart buvo išrašę nedarbingumo pažymėjimus, o vėliausias iš jų buvo galiojantis katastrofos dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bute, kuriuo naudojosi A.Lubitzas, buvo rasta suplėšytų nedarbingumo lapelių, o pareigūnai mano, kad tai įrodo, jog 27 metų lakūnas stengėsi nuslėpti savo ligą nuo darbdavių.

„Germanwings“ lainerio sudužimo vietoje baigti rinkti aukų palaikai

Vokietijos oro bendrovės „Germanwings“ lėktuvo katastrofos vietoje Prancūzijos Alpėse surinkti visi aukų palaikai, antradienį vėlai vakare pranešė pareigūnai.

„Sudužimo vietoje nebėra palaikų“, – policijos pulkininkas leitenantas Jeanas-Marcas Menichini (Žanas Markas Menišinis) sakė naujienų agentūrai AFP ir pridūrė, jog toliau bus ieškoma to lainerio antrosios juodosios dėžės.

REKLAMA

„Rytoj 20 kalnų policininkų dirbs su (gelbėtojų) brigadomis, rinkdami asmeninius daiktus“, – sakė jis.

Tuo tarpu Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas) per vienos dienos vizitą Berlyne sakė, kad pareigūnai turi vilties per savaitę baigti visų 150 lėktuve buvusių žmonių palaikų atpažinimą, o tai suteiktų paguodos gedinčioms šeimoms.

„Vidaus reikalų ministras (Bernard'as Cazeneuve'as, Bernaras Kazenevas) patvirtino, kad iki šios savaitės pabaigos bus įmanoma atpažinti visas aukas pagal paimtus DNR pavyzdžius ir dėl šio išskirtinio mokslinio darbo“, – nurodė F.Hollande'as.

REKLAMA

Prancūzijos vadovas kalbėjo per bendrą spaudos konferenciją su Vokietijos kanclere Angela Merkel po abiejų šalių ministrų kabineto bendro posėdžio. 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų