REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

IT ir telekomunikacijų bendrovė „Teo“ pranešė steigianti nuotolinio mokymosi programuotojų akademiją „Programuok su Teo“.

REKLAMA
REKLAMA

Programavimo pagrindų programa bus pasiekiama per išmaniąją „Teo“ televiziją, internetu ir audiopaskaitų forma fiksuoto ryšio telefonu. Šia iniciatyva bendrovė „Teo“ prisideda prie Lietuvos išmanizacijos ir ekonomikos konkurencingumo didinimo, teigia bendrovės atstovai.

REKLAMA

Lietuva turi vieną pažangiausių Europoje informacinių technologijų (IT) infrastruktūrą, tačiau iki pasaulinių aukštumų šaliai trūksta IT specialistų ir naujausių technologijų įsisavinimo. Bendrovė „Teo“, siekdama paskatinti IT sektoriaus plėtrą ir padėti Lietuvos verslui pasinaudoti visomis interneto suteikiamomis galimybėmis, steigia nuotolinio mokymosi programuotojų akademiją „Programuok su Teo“. Ši nemokama 52 akademinių valandų programa yra pasiekiama per išmaniąją „Teo“ televiziją, klientų savitarnos svetainėje manoteo.lt arba audiopaskaitų forma fiksuoto ryšio telefonu.

REKLAMA
REKLAMA

„Programavimo abėcėlė yra skirta visų amžiaus grupių ir išsilavinimo žmonėms, kurie nori įgyti papildomų žinių ir sėkmingai jas panaudoti praktikoje arba darbo rinkoje. Visą „Programuok su Teo“ programą išklausę žmonės gaus specialų kursų baigimo pažymėjimą“, - sakė „Teo“ programavimo akademijos rektorius ir TV ir multimedia padalinio vadovas Almantas Klimas.

Pasak jo, būsimieji programuotojai mokinsis įsisavins vis labiau populiarėjančias programavimo kalbas: „Cobol“, „Lisp“ bei „Haskell“. Televizijos ir interneto studijų kelią pasirinkę kursų dalyviai dalyvaus tiesioginiuose seminaruose ir kolokviumuose. Studijų fiksuotu telefonu dalyviai savo žinias ir klausimus apie programavimo subtilybes galės užduoti grupinių konferencijų metu.

„Moksliniai tyrimai rodo, kad žmonės gali iki 30 procentų išplėsti savo mąstymo ribas, jei informacija teikiama labai mažomis dozėmis ir įprastais kanalais, nesukeliant emocinio diskomforto. Todėl siūloma mokymosi kanalų įvairovė yra pagrindinis akademijos „Programuok su Teo“ išskirtinumas“, – kalbėjo A. Klimas. Jis įsitikinęs, kad „Teo“ akademijos absolventai bus patrauklūs IT darbdaviams, nes sudarys galimybę užpildyti laisvas programuotojų darbo vietas. Šiuo metu IT specialistų paklausa Lietuvoje pasiūlą viršija penkis kartus, sakoma TEO pranešime.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų