REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanijos „Seagate“ atstovai išsidavė, jog būtinybė nuolat didinti įrašomų į magnetines plokšteles duomenų kiekį gali priversti gamintojus sugrįžti prie 5,25 colių formato. Jis buvo aktualus dar XX a. 9 dešimtmetyje, tačiau buvo išstumtas kompaktiškų 3,5 colių modelių.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dažniau duomenys saugomi „debesyse“, o didžioji dalis informacijos naudojama labai retai, todėl duomenų centrų valdytojai optimizuoti duomenų saugojimo išlaidas. Idealiu atveju „šaltus duomenis“ reikia saugoti talpiuose, lėtuose ir pigiuose kaupikliuose.

REKLAMA

5,25 colių formato sugrįžimas iš dalies išspręstų problemą, kadangi net ir esant 3 TB įrašymo į vieną plokštelę tankiui penkios plokštelės galėtų sutalpinti 15 TB informacijos. Kitas dalykas, jog pradėti naujo tipo diskų gamybą bus nelengva.

Iš esmės „Seagate“ tik užsimena, kad naujo formato pasirodymas gali tapti vienu iš būtų, kaip būtų galima atpiginti „šaltų duomenų“ saugojimo problemą.

Helio dujų naudojimas, kaip tai daro HGST, kompanijos „Seagate“ nežavi, kadangi ši technologija brangi, o kartu sunku atspėti, kiek tokie standieji diskai tarnaus. Tačiau magnetinio įrašymo su lazeriniu pašildymu (HAMR) technologija leis žymiai padidinti įrašomų duomenų kiekį, mano „Seagate“.

Pirmasis „Seagate“ standusis diskas su HAMR palaikymu turėtų pasirodyti jau šiemet, o jau 2020 m. jau galima tikėtis modelių su 20 TB talpa. Kita perspektyvia sritimi „Seagate“ laiko hibridinius kaupiklius, apjungiančius „NAND Flash“ mikroschemas ir magnetines plokšteles.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų