REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ochotsko jūroje nuskendo Rusijos laivas, žuvo daugiau kaip 50 žmonių

 

Mažiausiai 54 jūrininkai žuvo, o dar 15 iki šiol nerasti, kai vienas Rusijos žvejybos traleris, kurio įgulą sudarė 132 žmonės ir tarp kurių buvo Latvijos piliečių, trečiadienio vakarą nuskendo lediniuose Ochotsko jūros vandenyse, pranešė Rusijos žiniasklaida.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Radome 54 aukų kūnus. 63 įgulos nariai buvo išgelbėti gyvi“, – nurodė naujienų agentūra TASS, pridūrusi, kad 15 jūrininkų tebėra dingę.

REKLAMA

Traleris „Dalnyj Vostok“ nuskendo netoli Kamčiatkos krantų, už maždaug 250 km į pietus nuo Magadano – pagrindinio miesto tame retai apgyventame Tolimųjų Rytų regione.

Vienas jūrų gelbėjimo tarnybos koordinavimo centro pareigūnas sakė TASS, kad tuo laivu plaukė 78 Rusijos piliečiai ir 42 žmonės iš Mianmaro. Įguloje taip pat buvo keturi ukrainiečiai, trys latviai ir penki Vanuatu piliečiai.

Tyrėjai iškėlė preliminarią prielaidą, kad traleris galėjo apvirsti traukdamas sunkų tinklą, Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos Tolimųjų Rytų regioninio padalinio atstovas ketvirtadienį sakė naujienų agentūrai „Interfax“.

REKLAMA
REKLAMA

„Turima preliminari informacija rodo, kad tralerio įgula pažeidė žvejybos taisykles. Laivas, kuriame buvo likę nedaug degalų, pakėlė tralą, sveriantį apie 80 tonų, o kitą nuleido. Esant smarkiam bangavimui laivas smarkiai pasviro ir pradėjo skęsti“, – nurodė atstovas.

Anksčiau britų nacionalinis transliuotojas BBC, remdamasis Rusijos gelbėjimo tarnybų informacija, buvo pranešęs, jog laivo korpusas galbūt buvo pramuštas atsitrenkus į ledo lytį.

Vanduo plūstelėjo į mašinų skyrių, o traleris nuskendo per 15 minučių, nurodė BBC.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų