REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ieva Pupeikytė, Žinios.lt

Ieva Pupeikytė, Žinios.lt

REKLAMA

Jei perki išankstinio mokėjimo telefono SIM kortelę – pateik asmens dokumentą. Vidaus reikalų ministerija siūlo registruoti ir kaupti duomenis apie asmenis, įsigijusius telefono korteles. Ministras Sauliaus Skvernelis tikina, kad tai leistų pažaboti telefoninius sukčius, melagingus pranešimus ar netgi užkirsti kelią galimiems teroro aktams.

REKLAMA
REKLAMA

Politikas mano, kad išankstinio mokėjimo SIM kortelės neturėtų būti anoniminės, jas būtina registruoti.

REKLAMA

„Pardavinėti galima visur, tiktai aktyvizuoti būtų galima kortelę, kai ją nusipirkęs žmogus identifikuotųsi. Tai gali būti padaryta ir internetu, elektroniniu būdu. Tikrai nemanau, kad dvidešimt pirmame amžiuje reikia registruotis popieriniame žurnale“, - teigia ministras.

Tačiau ne visos telekomunikacijų bendrovės su tokiu siūlymu sutinka - esą naujovė pareikalaus net milijono eurų.

„Įgyvendinimas kainuos labai brangiai, kompensacinių mechanizmų numatyta nėra. O tai reiškia, kad dėl to gali kilti paslaugų kainos vartotojams, o tai gali būti pats blogiausias dalykas, nes šiandien mobiliojo ryšio kainos mažiausios Europoje“, - tvirtina „Tele2“ atstovas Andrius Baranauskas.

Patys gyventojai pasakoja ne tik girdėję, bet ir susidūrę su tokiomis istorijomis, kai iš jų ar artimų giminaičių bandyta išvilioti tūkstantines pinigų sumas.

Plačiau apie tai – TV3 reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų